Biznis: Bratski do novog poduzetništva

Braća Anel i Muamer Kalajdžić započeli su svoj porodični biznis proizvodnje i prodaje tapaciranog namještaja u živiničkom naselju Strašanj. Anel je iskusni stručnjak u proizvodnji namještaja, dok se Muamer specijalizirao za marketing i prodaju.

“Kao samostalni obrtnici smo novajlije, jer je proizvodnja u firmi Nak namještaj počela prije jednu godinu, dok plasman proizvodnje tapaciranog namještaja obavljamo u Modea salonu, koji smo otvorili prije dva mjeseca. Salon Modea je kraj magistrale, nedaleko raskrsnice Kulići. U proizvodnom asortimanu imamo sve vrste tapaciranog namještaja – trosjede, dvosjede, fotelje, ugaone garniture (sjedeće, na razvlačenje, s ladicama) koje radimo po željama kupca”, kaže nam šef Modea salona dipl.ecc.Muamer Kalajdžić.

Osnovne karakteristike njihovog namještaja je moderan dizajn u svim varijantama pri čemu kupac može odrediti tačne dimenzije i izabrati materijal iz široke lepeze kvalitetne tkanine i eko-kože. Osim proizvodnje novog, Nak namještaj vrši usluge presvlačenja starog tapeciranog namještaja.Ova firma će u najskorije vrijeme početi gradnju nove hale u naselju Lug, čime će se stvoriti uslovi za dalje širenje proizvodnje i plasmana gotovih proizvoda./Š.G./

Kontakt telefon Modea salona, koji se nalazi na adresi Magistralni put A14 Živinice:062 625-261