Među gradskim kafićima u Živinicama posebno se izdvaja Caffe PARK Orlando iza zgrade općinske administracije. Smješten je uz Islamski centar i okuplja sve više mladih i svih drugih željnih da korisno provedu vrijeme u razgovoru uz kolače, kafu, sok ili drugo bezalkoholno piće.

Domaćin Orlanda Adnan Klopić ističe i druge zanimljivosti, posebno sadržaje primjerene mjesecu Ramazana:

“Poznato je da ovdje mladi mogu korisno iskoristi svoje slobodno vrijeme i uz pomenute napitke odigrati koju partiju bilijara, koji je sve populaniji i među našim Živiničanima. Ono što posebno želim naglasiti jeste da smo u mjesecu Rmazana uveli radno vrijeme do 2 sata iza pola noći, tako da organizujemo druženje u ramazanskim noćima. Tako ćemo na tim druženjima imati nastupe uz muziku ilahija i kasida. Imamo veliki izbor voćnih napitaka i zajedno dočekujemo sehur, a to je kod nas poznato vrijeme kada možemo konzumirati lakše obroke prije početka posta, kao što su kolači i druge slastice”.

Prijatno osoblje Caffe PARK Orlando tako će sve do kraja posta biti na usluzi svim posjetiocima do 2 sata, kako bi to vrijeme, do početka posta, ispunili primjerenim pomenutim sadržajima./Š.G./

Vaš komentar na članak: