Već nekoliko godina ovaj restoran važi za mjesto okupljanja ljudi bez obzira na dobnu granicu. Važi za ambijent ugodan za sve prilike. Tamburaši petkom i subotom daju dodatnu čar i privlače goste sa svih strana. Cijene jela i pića prihvatljive su za svačiji džep, a ljubazno osoblje stub je ovog mjesta za opuštanje i odmor.

U vrijeme kada mladi biraju urbane sredine i kafiće, ugostiteljski objekt „Damar“, Lukavac pronašao je svoje mjesto u gradu, koje će privući i mlađe i starije. Razlog njihovog uzlaznog puta je kvalitet koji nude, ambijent koji opušta i muzika koja vraća u vrijeme kada se uživalo uz svirke i igranke. Opuštajuća atmosfera iz dana u dan vraća stare posjetioce i privlači nove. Restoran koji su mnogi već posjetili i vjerujemo da će ponovno, porodični je posao porodice Bačić.

-Već četiri godine radim ovdje. Za ovo što vidite zaslužan je moj otac koji je kupio ovaj lokal. Radom i trudom uredili smo ambijent i naše usluge počeli proširivat. Inače je ova nekretnina bila u vlasništvu golmana Jasmina Divanefendića koji je tu držao pivnicu „Manga“, dok je moj otac nije kupio kao nekretninu. Početak radova čekao se oko tri godine, da bismo otvorenje priredili na mamin rođendan 2012. godine, ispričao nam je o samim počecima Haris Bačić, vlasnika „Damar-a“.

Mnoštvo je faktora koji ih čine jedinstvenim i drugačijim u odnosu na druge ugostiteljske radnje. Neke od njiih smo već pomenuli, a za neke je potrebno posjetiti restoran i uvidjet sam. Sam ulazak u prostor širi opojan miris topline, ljubavi, gostoprimstva, a svakako i ukusne hrane. Petkom i subotom atmosferu dižu na zavidan nivo njihovi tamburaši, čiji tim nosi naziv, ni manje ni više nego tamburaški orkestar Damar. Što je to još značajno? Pa naravno sva pripremljena i servirana jela, rađena su sa ljubavi i užitkom.
-Redovno nam je zaposleno pet osoba. Vikendom imamo ispomoć, koja već tri godine radi samo za dane vikenda. Također, imamo naviku uzimat djecu na praksu. To nam je postala tradicija. Ono što je važno, da smo neke od učenika i zadržali. Obavljanjem prakse, pojedinci su pokazali spretnost u kuhanju, opravdali svoj poziv i još i prije završetka školovanja osigurali radno mjesto. Kako je ovo porodični posao, svi smo mi uključeni u rad s ciljem da gostima pružimo ono što priželjkuju i ispunimo njihova očekivanja, kazao nam je Bečić.

Do sada su organizovali brojne privatne zabave- svadbe, zaruke, proslave matura…i još mnogo toga. Kako i sami tvrde u Damaru organizuju sve vidove proslava. Meni koji rade, prilagođavaju potrebama i željama gostiju.

-Ponuda nam je raznolika. Od tradicionalne kuhinje do modernog jelovnika. Pripremamo jela sa roštilja, teletinu ispod sača, Damar plate, riblje plate. Također u ponudi imamo i domaće vino- bijelo i crno, izdvaja Bačić.

Ukoliko se zaželite fine domaće kuhinje i tokom radnog vremena, restoran Damar radi dostave, za što je samo potrebno pozvati i poručiti.
Sa dostavom smo počeli nekako prošle godine u septembru. Za sada otprilike imamo nekih desetak stalnih mušterija- kompanija kojima radimo dostavu, priča Bačić i dodaje da je vremena i prostora za dostavljanje narudžbe za sve one koji se zažele kvalitetno pripremljene hrane.

Ugostiteljski objekt „Damar“ možete posjetit svaki dan i uvjeriti se u kvalitet ponude.

Na raspolaganju vam stoji ljubazno osoblje koje će vas sa zadovoljstvom brzo uslužiti te učiniti boravak izuzetno ugodnim iskustvom.

Neka vam uživanje u dobrom jelu i piću, kao i boravak u izuzetno lijepo uređenom ambijentu, bude kvalitetan odgovor na sve negativne posljedice koje donosi ubrzani tempo života. Zaboravite na brige koji sat, priuštite si ugođaj./Mubina Biščić/

Vaš komentar na članak: