Živinička Trgovinska radnja DIR Computers ostvarila je uspješnu saradnju sa Save the Childern, koja svojim projektima “Obrazovanje po mjeri djeteta u TKi BiH na putu ka Evropskoj uniji” zajednički provode sa Pedagoškim zavodom TK i Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK.

Kao najpovoljniji isporučioci informatičke opreme TR DIR Computers su zahvaljujući toj saradnji izvršili realizaciju potpisanih ugovora, tako što su osnovne škole u Seoni, Lipnici, Treštenici i juče u Bašigovcima opremili potrebnom opremom, o čemu vlasnik ove radnje Dino Đulović kaže:

“Mi smo uspostavili saradnju sa velikim brojem isporučioca brend računara i računarske opreme, najnvojih dostignuća audio i video tehnike, digitalnih foto aparata svjetski poznatih proizvođača, telefona, USB memorijskih kartica i drugo. Zahvaljujući povoljnim uslovima kupnje i širokom izboru informatičke opreme Save the Childern je prepoznao sve to i zadovoljstvo nam je što smo ispunili njihove uslove.Juče smo u OŠ Bašigovci izvršili isporuku 10 računara PC kompleta, a prije njih za OŠ Seona u općini Banovići smo opremili multimedijalnu salu, te takođe i OŠ Lipnicu, dok smo u OŠ Treštenici obezbijedili 6 računara, koje su im donirali iz Save the Childern”.

I tako dok traje školski raspust u osnovnim školama Tuzlanskog kantona, škole se opremaju zahvaljujući donacijama međunarodnih organizacija. Ured u Sarajevu se prije dvije godine pridružio porodici Save the Children International, što omogućava da se učini još više za djecu u BiH. Save the Childern
je vodeća neovisna organizacija za djecu u svijetu, sa vizijom u kojem svako dijete ostvaruje pravo na život, zaštitu i razvoj./Š.G./

Vaš komentar na članak: