DOO Konjuh: Sindikat vjeruje u spas firme

Teškoće firme Konjuh koja godinama ne radi uskoro bi mogla izaći iz agonije. Njemački poduzetnik Azad Behnam već je otkupio značajnu vrijednost dionica i privodi kraju posao ka potpunom preuzimanju firme, koja je maja mjeseca napunila 130 godina od osnivanja.

Uporni i istrajni Sindikalni odbor Konjuha, kojeg predvodi Munever Trakić, svakodnevno vodi brigu o firmi koja je svoje kapacitete sačuvala, uprkos zaustavljanja proizvodnje:

“Gospodin Azad Behnam je više puta boravio u našoj firmi, aktivnosti napreduju u dobrom smjeru i on će ponovo sutra biti u Konjuhu. Uvjerio se da firma Konjuh ima kvalitetan proizvodni program i da ima spasa! Mi i sada proizvodimo kancelarijski i školski namještaj, imamo mnogo narudžbi i za trpezarijski namejštaj, ali čekamo konačno rješenje. Posebno želim istaći da imamo velike poslove nekih vrsta namještaja za bolnice i da naša egzistencija nije upitna. U firmi je trenutno angažovano oko 120 radnika, ali kada uskoro dobijemo novog vlasnika biće to druga priča o našem posrnulom gigantu Konjuhu”, rekao nam je Mevludin Trakić./Š.G./

Na slici: Sindikalni aktivisti Konjuha