Udruženje Euro pokret organizovanja humanih aktivnosti /EPOHA/ Tuzla, uspješno realizuje projekte pomoći mladima pri zapošljavanju, posebno studenatima, kao što je to nedavno bilo. Već treću godinu EPOHA uspijesno pomaže svojim članovima pri zapošljavanju, a ovih dana veća grupa studenata vratila se sa rada u Njemačkoj i svi su zadovoljni, tako da su dosta pozitivne reakcije i studenata i poslodavaca, o čemu više saznajemo od predsjednika ovog udruženja Samida Đulovića:

“Osim solidne zarade mladi ljudi uče njemački jezik, upoznaju nove gradove i stiču radne navike u Njemačkoj. Imamo veći broj članova, kojima se zahvaljujemo na dosadašnjoj saradnji. Tokom boravka u Njemačkoj studenti mogu zaraditi 2 do 3 hiljade Eura za dva do 2,5 mjeseca, potom imaju priliku da upoznaju nove ljude, obiđu veći broj gradova i osjete kako izgleda raditi u Njemackoj”, ističe Đulović.

Prilikom nedavnog boravka studenata u Njemačkoj mladi su radili na inventurama (brojanje artikala) u marketima, uz pogodnosti kao što su plaćen smještaj i obezbjeđen prevoz od radnog mjesta do mjesta stanovanja. Gradovi u kojima se radi su Minhen, Augsburg, Ulm, Karlsrue i Stutgart.

Minimalna mjesečna zarada iznosi 1000 Eura, a mogući su i dodatni poslovi.

Prema riječimaSabahudina Poljića, voditelj projekta,  za odlazak u Njemačku studenti su imali početne troškove- povratna karta 100 Eura, putničko zdravstveno osiguranje 50 Eura, ovjera ugovora 6 Eura, te hrana do akontacije koja se dobija poslije dvije odrađene sedmice i iznosi 100 do 150 Eura, što ukupno iznosi oko 250 do 300 Eura početnih troškova.

Evo nekoliko izjava studenata o stečenim iskustvima tokom rada u Njemačkoj februara i marta ove godine:

Indira/Esmira Imamović: “Sticanje novog radnog iskustva, upoznavanje novih osoba i gradova, pružena nam je velika šansa za radom i napredovanjem i to je ono što opisuje moj boravak u Njemačkoj. Zadovoljstvo je bilo raditi sa profesionalnim i odgovornim osobama koje su ispoštovale sve unaprijed rečeno i dogovoreno, tako da veliko hvala Epohi”.

Dijana Kapetančić: “Isprobala sam nešto novo, stekla sam radno iskustvo, upoznala nove ljude, obišla više od 50 gradova i za sve to bila plaćena. Šta drugo reći nego hvala Epohi”.

Jasmina Ademović: “Što se tiče mog rada u Njemačkoj preko udruženja „Epoha“ utisci su veoma pozitivni. Zadovoljstvo je bilo raditi u takvom okruženju i sa ljudima koje sam tamo upoznala. Puno novih poznanstava, čak i sklopljenih novih prijateljstava, putovanja iz grada u grad, druženja, dobrog smještaja, na kraju sticanja radnog iskustva i radne navike koja je fino plaćena. Na kraju se mogu zahvaliti Epohi na ukazanom povjerenju i uspješnoj saradnji za sve što sam stekla ovim boravkom u Njemačkoj”.
Hvala Vam!

U Epohi nam kažu da tokom priprema i boravka u Njemačkoj bude određenih problema i nesporazuma, kao i u svakom poslu, ali se to sve riješi na zadovoljstvo svih, ali takođe ističu da niko još nije radio, a da nije isplaćen!/Š.G./

Na slikama: Sa ispraćaja studenata na rad u Njemačku

Svi koji žele više informacija dođite u kancelariju u Mejdanu, tribina A, ulaz do Juvente od 9 do 15 sati ili se prijavite se na link:

http://b2b-epoha.com/prijavi-se/

 

 

Vaš komentar na članak: