Večeras je je u Gornjim Živinicama-Ulica Živiničkih sokolova, zasvijetlila punim sjajem. Nakon što su prije tri godine izgradili kanalizaciju, potom asfaltirali svoju ulicu, od večeras je u funkciji i ulična rasvjeta.

Tim povodom održana je skromna svečanost u ovom dijelu Gornjih Živinica, koju je svojim prisustvom uveličao općinski načelnik mr.Hasan Muratović. Nakon što je sa predsjednikom Građevinskog odbora projekta rasvjete Senadom Begovićem pustio rasvjetu na uprtrebu okretanjem prekidača, rekao je:

“Od večeras se briše razlika u vašoj ulici između grada i sela. Rasvjetom je povećana bezbjednost, neće više biti krađa, a znamo da lopovi kradu sve što stignu, od obijanja šupa i štala do kuća, ali sa rasvjetom će im to biti mnogo teže. Općina je izdvojila manji dio sredstava, a najviše ste vi sami uplatili za ovaj značajan projekat”, rekao je Muratović okupljenim mještanima.

Predsjednik Građevinskog projekta rasvjete Samed Begović je zadovoljan slogom mještana ovog dijela Gornjih Živinica, koji osloncem na vlastite snage izgradiše i rasvjetu:

“Mi smo prije jednu godinu aplicirali na općinski fond “marka na marku”, ali je poznato da nam nešto škripi u Općinskom vijeću, tako da nismo bili u tom projektu, već smo sve sami finansirali. Naši mještani su uplatili po 310 KM i dobili smo 500 metara rasvjete. Od općine smo dobili 2 hiljade KM za priključak i zahvalni smo načelniku Muratoviću”, rekao je Begović.

Ulica Živiničkih sokolova je večeras kompletirana rasvjetom, pa se imalo razloga zaigrati u kolu, što i ovom prilikom nije preskočeno./Š.G./

Vaš komentar na članak: