Sarajevo, 9. novembar/ studeni 2016. – Schneider Electric, globalni stručnjak za upravljanje energijom i automatizaciju, prenosi Gartnerovu obavijest o uvrštavanju na popis 15 kompanija s najboljim lancima snabdijevanja. Gartner je poznat kao vodeća kuća za istraživanje i analizu globalnih informatičkih tržišta. Gartner je Schneider Electric postavio na visoko peto mjesto na svom popisu: „Gartner Top 25 lanaca snabdijevanja: najboljih 15 u Evropi“. Kompanija Schneider Electric po prvi je put ušla među prvih pet, skočivši za pet mjesta sa popisa iz 2015. godine.

Naglasci iz popisa najboljih kompanija u lancu snabdijevanja

Ono što se mjeri jeste učinak kompanija kombinacijom relevantnih poslovnih parametara. Riječ je o mjerilima kao što su brzina povrata ulaganja u imovinu, koeficijent optimizacije zaliha, rast ukupnog prihoda i visina izdvajanja sredstava u projekte društvene odgovornosti. Uz još neka poslovna mjerila, na rang je utjecala i skupna procjena “opinion makera” iz industrije, te mišljenje analitičara kompanije Gartner, specijaliziranih za lanac snabdijevanja. Ova godina ujedno je i prva godina u kojoj je Gartner u procjenu kvaliteta lanca snabdijevanja uvrstio i mjerilo društvene odgovornosti.
Posvećenost korisnicima

Annette Clayton, Executive Vice President Schneider Electrica, zadužena za poslovne operacije i razvoj lanca snabdijevanja u toj regiji, izjavila je:

„Vjerujemo da je najnoviji rang naše kompanije na popisu analitičke kuće Gartner potvrda naših napora u izgradnji najboljeg mogućeg lanca snabdijevanja. Naš je cilj velikoj, globalnoj bazi korisnika omogućiti pristup našem dobro ugođenom lancu snabdijevanja i najboljim uslugama koje naši timovi pružaju našim korisnicima i dioničarima.“

Rezultati istraživanja The European Supply Chain Top 15 predstavljeni su na godišnjoj konferenciji Supply Chain Executive Conference krajem septembra./Kean Alihodžić/

Vaš komentar na članak: