Prvi koraci u životu su vjerovatno i najvažniji. I dok se roditelji raduju prvim koracima svog djeteta često se i ne pitaju, a da li samo mu omogućili da te prve korake napravi na dobar način. Da bi prvi koraci bili lagani treba odabrati sigurne i udobne dječije cipelice.

Svako je dječije stopalo, baš kao i svako dijete, različito, zato ne odgovara svima ista cipela – rekli su nam u prvom specijalizovanom butiku dječije obuće HAPPY KIDS koji se nalazi u robnoj kući TUZLANKA na 3. spratu.

Oni su sa nama podijelili par savjeta o tome kako odabrati pravu obuću za vaše dijete

Za početak odaberite obuću od laganog materijala. Koža ili tkanina sasvim su dobar izbor, a sintetički materijali mogu uzrokovati znojenje. Takođe obuća bi obavezno trebala imati anatomski uložak.

Druga bitna stavka je veličina obuće. Obuća koja nije odgovarajuće veličine, može naštetiti stopalu vašeg djeteta. Dječija stopala su izuzetno mekana, tako da će stati i u cipelu nešto manje veličine od potrebne, zato prilikom svake kupovine izmjerite dječije stopalo. Da bi se stopalo pravilno razvijalo potrebno mu je dovoljno prostora u obući.

Odabir odgovarajućeg đona je takođe bitan. Nije uvijek mekani đon dobar. On može povećati mogućnost od pada ili neke druge vrste nezgoda, dok ni previše tvrd đon nije preporučljiv, zato birajte kožni ili gumeni đon.

Najbolje vrijeme za kupovinu obuće za djecu je kasno poslijepodne, kada su noge već „malo natečene“, jer stopala su kraća i uža ujutro kada se probudimo dok kako dan odmiče i ona se mijenjaju.

I za kraj najbolje bi bilo da dijete povedete sa sobom u kupovinu i provjerite na licu mjesta da li je njemu odabrana obuća udobna. To bi trebao biti odlučujući faktor prilikom odabira obuće za vaše dijete.

Butik dječije obuće HAPPY KIDS je prvi specijalizovani objekat na području Tuzlanskog kantona koji se isključivo bavi prodajom obuće za vaše najmlađe. U njihovoj ponudi je najkvalitetnija dječija obuća robnih marki Ciciban, Baldino, Pavle, Marko’s … te dječiji brojevi sportskih brendova  Nike, Adidas … i to u veličinama od 16 do 40.

Butik HAPPY KIDS je nalazi u robnoj kući TUZLANKA na 3.spratu, a više informacija možete dobiti na oficijelnoj Facebook stranci (https://www.facebook.com/Djecija-Obuca-Happy-Kids-981086308658503/), a svoje proizvode putem kurirske službe dostavljaju na sve adrese u BiH./H.Dedić/

 

Dobro došli!

Vaš komentar na članak: