Zdravstvena ustanova Ibn Sina je osnovana 1996. godine u Tuzli, u cilju pružanja usluga iz oblasti medicine, farmacije i trgovine lijekovima. Svoje apoteke Ibn Sina ima i u Živinicama, a od danas i jednu više. Općina Živinice dala je u zakup prostorije Narodne apoteke, koja je dugo pravila gubitke i na kraju posrnula u svom poslovanju.

“Danas smo potpisali ugovor o zakupu Narodne apoteke sa Ibn Sinom i oni već od 1.juna preuzimaju prostor i zaposlenike ove ustanove. Narodna apoteka će, na zadovoljstvo svih, biti otvorena svih 24 sata i građani neće morati u poznije sate po lijekove u Tuzlu. Osim naših građana, Narodna apoteka će biti na usluzi i građanima Kladnja, Kalesije i Banovića, jer im je bliži naš grad, pa će i oni imati koristi od davanja u zakup naše apoteke”, rekao je Hasan Muratović nakon što je potpisao ugovor o zakupu sa osniovačem ove poznate apotekarske kuće.

Mohamedu Mahmudu je osnivač Ibn Sine i kaže kako je ovo veliki dan za građane Živinica, ali i nekih susjednih općina:

“Danas je za sve nas veliki dan, da ćemo po prvi puta imati apoteku na usluzi građanim svih 24 sata. Ovo je važan dio zdravstvene zaštite građana, da se uvijek mogu obratiti i koristiti naše medicinske usluge i ostalo što ide uz to. U najskorije vrijeme ćemo pristupiti uređenju prostorija Narodne apoteke, kako bi što prije bila u funkciji građana Živinica i okoline”./Š.G./

Vaš komentar na članak: