Danas je općinski načelnik Živinica mr.Hasan Muratović potpisao ugovore o gradnji novih putnih komunikacija sa predstavnicima izvođača radova, firmi Terakop, HiH i Holex. Skorim završetkom novih puteva ostvariće se razvojna vizija da se i do najudaljenijih mjesta komune dođe asfaltnom trakom.

Nakon potpisanih ugovora načelnik Muratović je izjavio:

“Danas smo potpisali ugovore za gradnju tri kilometra asfaltnihj puteva na području općine Živinice. S obzirom da je općina Živinice u specifičnoj situaciji, kada je u pitanju Budžet i kada se osporavaju projekti”marka na marku”, preostaje mi da sa strane pronalazimo novce za gradnju putne infrastrukture. Tako smo danas potpisali tri nova ugovora sa izvođačima radova, a riječ je o investicvijama u nerazvijena područja, koja se finasiraju iz federalnih sredstava. Važno je istaći da ćemo uskoro imati povezana sva mjesta općine asfaltnim putem, tako da će i Džebari postati mnogo bliže, a to se nadamo da će biti već do skorog održavanja na daleko čuvene “džebarske dove”, kada se ovdje okupi po nekoliko hiljada vjernika. Asfalt će stići i do Brgula, zatim Djedina i Petrovića u Gornjim Živinicama”, istakao je Muratović.

Računa se da bi novim projektima od septembra moglo biti ukupno izgrađeno tokom ove godine 5 km asfaltnih puteva. Međutim, za sada je najvažnija novost da će do kraja ovog mjeseca asfalt stići u Džebare, Kuljan, Djedino, Brgule i Petroviće, što će biti od velikog značaja za cijelo općinsko područje./Š.G./

Vaš komentar na članak: