Među uspješnijim firmama u gradu svakako je i Inter-Plast, koja se nalazi na lokaciji Novi Grad 47-A.Firmu je osnovao prije sedam godina Sead Brčaninović i za taj period proizvodnja i promet su povećavani, te će ovih dana doći do daljeg širenja kapaciteta i ugradnje novih i savremnenih mašina.

“Firma je počela pod nazivom Doo SIM i bavila se proizvodnjom PVC i ALU stolarije. Povećanjem proizvodnje došlo je do promjene vlasničke strukture, tako da je moj sin Esad preuzeo dalje rukovođenje, pa je došlo i do promjene naziva firme u Inter-Plast. U okviru ove firme imamo još jednu obiteljsku firmu Autoprevoz ESSO Živinice, koja se bavi isključivo prevozom unutar BiH i raspolažemo sa pet voznih jedinica”, kaže nam utemeljitelj Inter-Plasta Sead Brčaninović.

Prema riječima Esada Brčaninovića firma je proširila plasman proizvoda širom BiH, a takođe i značajan dio se izvozi.

“Firma je specijalizovana za proizvodnju i ugradnju ALU i PVC stolarije po evropskim standardima, kao i svih vrsta ograda i kapija, za što posjedujemo potrebne certifikate. Naša firma se odlikuje vrhunskim kvalitetom, modernim dizajnom, te brzom i kvalitetnom isporukom.Prednost naših proizvoda je kvalitet, dugotrajnost i širok spektar izbora”, ističe Esad Brčaninović.
Djelatnost firme je proizvodimo vrata, prozore, balkonske i dvorišne ograde, ograde od inoksa, zatvaranje terasa, hala, mont metalnih hala, kioska, rade se garažna sekciona vrata, a takođe i roletne sa PVC i ALU kutijom. Profil PVC je od poznate mnjemačke firme INOUTIC-DESEUNINCK sa sjedištem u Bogenu, dok se aluminijski profili nabavljaju od Feala iz Širokog Brijega.

Za zaposlene u firmi plate se redovno isplaćuju, a o tome se brine rukovodilac opštih i finasisjkih poslova Fahreta Huremović. Hvali rukovodstvo firme i ističe kako je sve transparentno, kao i uplata poreza i doprinosa prema zakonskim propisima.

Ovih dana počela je montaže novog dijela proizvodne hale u koju će se montirati nova oprema, koja će omogućiti dalje povećanje proizvodnje i broja zaposlenih ove uspješne firme./Š.G./

Firmu Inter-Plast možete kontaktirati za više informacija na tel: 035 330-313 i fax 035 330-312
GSM: 063 396-570 ili 062 348-443
E-mail: interplast.zivinice@gmail.com

Vaš komentar na članak: