U oblasti poduzetništva među vodećim firmama prerade drveta svakako je IVEREX Komerc, koji je osnovan 2004.godine. Osnovna djelatnost je proizvodnja i promet namještaja sa vlastitom infrastrukturom, odnosno proizvodnom halom veličine 1500 m² i maloprodajnim objektom ( salon namještaja ) ukupne površine izložbeno-prodajnog prostora od 5.500 m². Preduzeće trenutno upošljava 40 radnika sa tendencijom rasta broja uposlenih.

Iz godine u godinu plasman proizvoda na tržištu se povećava, posebno kada je riječ o izvozu. O plasmanu proizvoda diretkor prodaje mr.Eldin Hodžić kaže:

“Naša nastojanja da povećamo plasman proizvoda na strana tržišta su urodil plodom tako da već izvozimo u zemlje okruženja 30 odsto našeg namještaja. Iverex Komerc je prepoznatljiv po proizvodnji pločastog namještaja, tj. kuhinja, ormara, plakara, dječijih soba, dnevnih boravaka, predsoblja i uredskog- kancelarijskog namještaja. Sve ove godine na tržištu smo prepoznati kao izuzetno pouzdan partner u cilju pružanja kvalitetnog proizvoda krajnjem kupcu. Već druga decenija postojanja, bogato iskustvo, kvalitet i zavidan dizajn svrstali su Iverex u sam vrh vodećih firmi za proizvodnju namještaja. Naš menadžment pomno prati i uspješno primjenjuje najnovija svjetska dostignuća u proizvodnji pločastog namještaja, uz uobičajenu upotrebu najkvalitetnijih repromaterijala”, rekao nam je mr.Eldin Hodžić.

Mladi perspektivan kadar garancija su da će Iverex i dalje napredovati i povećavati proizvodnju, ali i istraživati tržište. Od kada je postavljen za direktora prodaje mr.Eldin Hodžić je povećao plasman proizvoda na tržište za 20 odsto, a mogućnosti za dalje povećanje svakako još postoje, na čemu će se raditi i u narednom periodu./Š.G./

Vaš komentar na članak: