IVEREX Komerc: Još jedna uspješna poslovna godina

Prošla godina završena je sa pozitivnim poslovnim rezultatima u firmi Iverex Komerc, koja je medju vodećim u oblasti prerade drveta.Preduzeće uskoro obilježava godišnjicu osnivanja i uspješnog rada, koja je utemeljena 22.01.2004.godine, kao privatno vlasništvo.

“Osnovna djelatnost je proizvodnja i promet namještaja sa vlastitom infrastrukturom, odnosno proizvodnom halom veličine 1500 m² i maloprodajnim objektom ( salon namještaja ) ukupne površine izložbeno-prodajnog prostora od 5.500 m². Preduzeće trenutno upošljava 40 radnika sa tendencijom rasta broja uposlenih.

Iverex Komerc je prepoznatljiv po proizvodnji pločastog namještaja, tj. kuhinja, ormara, plakara, dječijih soba, dnevnih boravaka, predsoblja i uredskog ( kancelarijskog namještaja )”, kaze nam diretkor prodaje mr.Eldin Hodžić.

Iz godine u godinu plasman proizvoda na tržištu se povećava, posebno kada je riječ o izvozu. O plasmanu proizvoda mr.Eldin Hodžić kaže:

“Sve ove godine na tržištu smo prepoznati kao izuzetno pouzdan partner u cilju pružanja kvalitetnog proizvoda krajnjem kupcu. Već druga decenija postojanja, bogato iskustvo, kvalitet i zavidan dizajn svrstali su Iverex u sam vrh vodećih firmi za proizvodnju namještaja. Naš menadžment pomno prati i uspješno primjenjuje najnovija svjetska dostignuća u proizvodnji pločastog namještaja uz uobičajenu upotrebu najkvalitetnijih repromaterijala.Zadovoljni smo postignutim u 2016.godini, uprkos velikoj konkurenciji. Naša nastojanja da povećamo plasman proizvoda na strana tržišta su urodil plodom tako da već izvozimo u zemlje okruženja 30 odsto našeg namještaja”.

Mladi perspektivan kadar garancija su da će Iverex i dalje napredovati i povećavati proizvodnju, ali i istraživati tržište, istakao je naš sagovornik./Š.G./