IVEREX KOMERC: Polovina proizvodnje na stranim tržištima

Proizvodnja i promet namještaja u Iverex Komercu iz godine u godinu se povećava. U odnosu na 2015.godinu, prošle poslovne godine povećan je promet za 10 odsto, kaže nam glavni menadžer ove uspješne firme Behaija Hodžić:

“Uprkos velikoj konkurenciji uspjevamo povećati plasman naših proizvoda na tržište. Firma je prepoznatljiva po kvalitetu svojih proizvoda, a to su kuhinje kao glavni asortiman, zatim ormari, palakari, pločasti namještaj, dječije sobe, dnevni boravak, predsoblja i kancelarijski namještaj.Izvoz je naša stalna orijentacija, pa smo prepoznatljivi i na tržištima Srbije, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske i Njemačke, gdje plasiramo 50 odsto namještaja iz naših proizvodnih pogona”.

Iverex Komerc zapošljava 41 rdnika, ali taj broj će se povećati s razmjerno ulaganjima u nove proizvodne kapacitete.

“Sa vlastitom infrastrukturom, odnosno proizvodnom halom veličine 1500 m² i maloprodajnim objektom ( salon namještaja ) ukupne površine izložbeno-prodajnog prostora od 5.500 m², čiji jedan dio smo ustupili hipermarketu Belamioniks, nastojimo dalje povećanje proizvodnih kapaciteta. Tokom ove godine planiramo proširenje proizvodnih pogona i povećanje broja zaposlenih, jer je potražnja za našim namještajem na tržištu u porastu. Proizvodi su visoke kvalitete, a za to posjedujemo i certifikat ISO 9001, što je garancija svjetski priznatog kvaliteta”.

Iverex Komerc u saradnji sa brojnim dobavljačima u svom vlastitom salonu u Novom Gradu Živinice ima širok izbor svih vrsta namještaja, kućanskih aparata, bijele tehnike i sve što je potrebno za domaćinstvo./Š.Gadžo/