Iverex Komerc je jedna od onih firmi koje od osnivanja postižu uspješne radne rezultate, pa je takva bila i protekla godina, kada je firma takođe pozitivno poslovala. Osnovna djelatnost je proizvodnja i promet namještaja, a riječ je o proizvodnji pločastog namještaja (kuhinja), ormara, plakara, kompjuterskih stolova i kancelarijskog namještaja. Firma raspolaže sa uređenom infrastrukturom i proizvodnom halom površine 1,5 hiljadu kvadratnih metara.

Iverex Komerc je prepoznatljiv na tržištu po svom kvalitetu, što je bilo od presudnog značaj za plasman proizvoda na strana tržišta, o čemu menadžer prodaje Behaija Hodžić kaže:

“Cio period od osnivanja 22.januara 2004.godine na tržištu smo prepoznati kao izuzetno pouzdan partner u cilju pružanja kvalitetnog proizvoda krajnjem kupcu. Bogato iskustvo, kvalitet i zavidan dizajn svrstali su Iverex u sam vrh vodećih firmi za proizvodnju namještaja. Naš menadžment pomno prati i uspješno primjenjuje najnovija svjetska dostignuća u proizvodnji pločastog namještaja, uz uobičajenu upotrebu najkvalitetnijih repromaterijala.Podjednako ulažemo u nabavku novih strojeva i prodajnog prostora, tako da smo danas u proizvodni pogon postavili novi CNC stroj, bušilicu, koja će poboljšati kvalitet proizvoda”.

Prošlu poslovnu godinu Iverex Komerc je završio sa pozitivnim poslovanjem, uz rast proizvodnje od 10 odsto, što se očekuje i u ovoj poslovnoj godini.

“Osim povećanja dobiti za 10 odsto u odnosu na prethodnu godinu, bilježimo i povećanje izvoza namještaja za 10 procenata. Naš namještaj izvozimo u Hrvatsku, Sloveniju i Njemačku. Postignuti rezultati u izvoz u prethodnoj godini sada nas još više okreću ka tim tržištima, pa očekujemo da će naši rezultati i tokom 2015.godine biti pozitivni. To nam omogućava da zadržimo broj zaposlenih od 35 radnika, koliko nas trenutno ima u Iverex KOmercu”, kaže Behaija Hodžić.

Ono što najiviše traže u inostranstvu su kuhinje, ormari, plakari i dječije sobe, za koje su se u Iverexu specijalizirali, kako sa potrebnim savremenim strojevima, tako i kvalitetnim stručnim kadrom, što je garancija uspjeha!/Š.Gadžo/

Na slikama: Iz Iverexovog salona namještaja

Vaš komentar na članak: