Butik destilery NADAREVIĆ iz Tuzle nastavlja sa osvajanjem zlatnih medalja na ocjenjivanjima rakija u regionu. Nakon zlatnih medalja u Osečini i na Gradačačkom sajmu, protekle sedmice oni su osvojili i Zlatnu plaketu za svoju „Viljamovku Rare&Pure 2014“ na 4.Internacionalnom festivalu žestokih pića i rakija „Spirit Fest“ u Sarajevu.

Kako sami kažu, ipak najveće im je priznanje, to što su posjetitelji njihove rakije ocjenili kao najbolje na ovoj smotri ali i činjenica da su vlasnici najeminentnijih ugostiteljskih objekata u Sarajevu, tražili odmah mogućnost da njihovim rakijama obogate svoju ponudu.
– Svaki festival i svako pojavljivanje pred publikom koja zna šta je dobra rakija, je za nas veoma bitno, jer određuje da li idemo u pravom smijeru i da li je dobro ovo što radimo – istakao je Fikret Nadarević vlasnik Butik destilery NADAREVIĆ.

Podsjećamo da iz ove destilerije vole napomenuti da oni prave moderne rakije ili rakije novog doba. Iza njih je desetogodišnje iskustvo i vrhunsko poznavanje vina, koje su pretočili u proizvodnju rakija, što je novina na ovim našim prostorima.

Rakije iz Boutique Destilery Nadarević uskoro ćete moći pronaći u prodaju u „Vino, Sir, Čokolada Shop“-u u Tuzli./H.Dedić/

Vaš komentar na članak: