Veliki broj raznih mašina s kojima se radi u JP Komunalno Živinice moraju biti svakodnevno ispravne i u funkciji. Za njihovo održavanje brine se vkv majstor Senad Bojagić, koji je tokom 15 godina rada u ovoj firmi stekao potrebnu stručnost i znanje za održavanje i popravku raznih motornih vozila.

“Imamo velikih broj raznih mašina, motornih vozila, kosilica i druge potrebne opreme za svakodnevni rad. Riječ je o starijoj opremi i vozilima, koja treba redovno održavati i popravljati. Ovih ljetnih dana u upotrebi su kosilice za “šišanje” parkovskih površina, tako da ne smiju ni jednog trenutka biti van upotrebe. Tu su i druga pmagala, kao kamion za odvoz otpadnog materijala, pumpe, gregati i specijalna vozila za održavanje gradske higijene”, kaže nam Senad Bojagić.

Često ekipa za održavanje vozila ostaje raditi i duže od predviđenog radnog vremena, o čemu Senad kaže:

“Kada treba raditi ne gledamo na vrijeme. Tako se zimi zna desiti da se pokvari kamion sa grtalicom snijega i taj kvar moramo otkloniti, pa se desi da radimo i poslije 2 sata iza pola noći. Jendnom prilikom za vrijeme kvara dočekali smo Novo godinu na terenu, gdje smo popravljali vozilo za razgrtanje snijega sa ceste”.

Sve to vrijedni mehaničar Seand Bojagić i njegova ekipa rade samo da bi udovoljili potrebama građana, što je njihov osnovni zadatak, kojeg svakodnevno ispunjavaju!/Š.G./

Na slici: Senad Bojagić na radnom mjestu

Vaš komentar na članak: