JP Veterinarska stanica Živinice preko 60 godina uspješno obavlja svakodnevne zadatke na zaštiti zdravlja i liječenju domaćih životinja. Ovo javno preduzece formirano je odlukom općine Živinice 31.januara 1956.godine. Za taj dugi period zaposlenici Veterinarske stanice bili su angažovani na brojnim zadacima koje su uspješno obavljali.

Medju onima koji su ostavili pečat u radu JP Veterinarske stanice je dr.Mustafa Šabanović, koji je prije više od jedne godine iznenada preminuo, ali su sjećanja na njega još uvijek svejža.Preko 20 godina dr.Mustafa Šabanović je bi na čelu JP Veterinasrska stanica Zivinice.

Direktor JP Veterinarske stanice Živinice Asmir Salihović ističe da ovo preduzeće nastoji i sa mnogo uspjeha obavlja svoju funkciju, da postiže pozitivne rezultate u radu i da iz godine u godinu siri lepezu svojih usluga na zaštiti i zbrinjavanju domaćih životinja, po čemu je medju najuspješnijim u F BiH.

Iz JP Veterinarske stanice Živinice obavještavaju poljoprivredne proizvođače da Općina Živinice organizuje predavanje na temu Uzgoj, značaj i upotreba soje u ishrani muznih i tovnih grla.Predavanja će se održati u BKC-u 9.februara (četvrtak) u 11:00 sati.

“Pozivamo poljoprivredne proizvođače da prisustvuju ovom značajnom predavanju kako bi nadogradili svoje znanje u ishrani muznih i tovnih grla”, porucili su iz JP Veterinarska stanica Živinice.

Vaš komentar na članak: