Ovih dna u firmi Konjuh provode se aktivnosti na prikupljanju dionica za prodaju Vladi Tuzlanskog kantona, koja na ovaj način želi preuzeti većinski paket dionica i time preuzeti odgovornost za dalji rad ovog kombinata drvne industrije.

Do sada je prikupljeno 41 odsto dionica, akcija se nastavlja, a o tome predsjednik Sindikalnog odbora Konjuha Mevludin Trakić kaže:

“Imamo svaki dan posjete dioničara koji žele prodati dionice po cijeni od 5 KM i za sada smo zadovoljni s obzirom da su godišnji odmori, a poznato je da imamo oko 900 suvlasnika firme sa validnim dionicama. Takođe je bitno da su veliki dioničari iz inostranstva pristali odreći se svog udjela, jer je ovo sada ipak za njih najpovoljnije. Nama je potrebno da prikupimo 67 odsto dionjica pa da Vlada TK otkupi i postane većinski vlasnik Konjuha. Tada ćemo dobiti novce za repro materijal i jedan dio za radnike, pa bi tako i proizvodnja krenula punim kapacitetom”.

Prema riječima Trakića sve je sada do dioničara, da li žele da se pokrene proizovodnja. Ako žele treba da prodaju dionice, jer je ovo posljednja šansa!/Š.G./

Vaš komentar na članak: