ramiz

Među brojnim autopraonicama u gradu i okolini i naš sugrađanin Ramiz Sakić odlučio je da se bavi tom vrstom malog biznisa. Radnja mu se nalazi na prikladnoj lokaciji, odmah do magistrale u MZ Rudar-ka Ciljugama. Magistralom je živo, svakodnevno kolone automobila i drugih motornih vozila, pa je za očekivati da posla ima.

“Očekivao sam više posla i bolju zaradu, ali nije tako. Počeo sam prije godinu i po i krenuo sam komplet pranje jeftinije od drugih-za 5 KM. Nekim mladim mušterijama znam pokloniti i besplatno kada krenu na zakazane susrete sa djevojkama. Besparica je prisutna kod većine, pa je zadnje za što se odluče pranje automobila. Ipak bih preporučio da više pažnje poklone svojim miljenicima, higijene radi i ljepšeg izgleda vozila”, kaže nam Ramoiz Sakić, koji je svojoj firmi dao ime “Ljiljan”, kao uspomenu na prošla ratna vremena, kada je kao pripadnik Živiničkih osa  ranjavan više puta.

Ramiz živi sa suprugom i dvoje djece, sin studira, a kći je srednjoškolka, pa svaka marka dobro dođe! Kaže kako su neke benzinske stanice uvele besplatno pranje vozila kada se tenkuje 50 KM goriva, pa mu to umanji prihodovnu stavku u poslovanju!

“Nastojim kvaliteno urediti kola kozmetikom koja mi je na raspolaganju i sve su mušterije zadovoljne obavljenim poslom, samo još da nam  benzinske ne otimaju mušterije. Drugog posla nema, slabo se otvaraju radna mjesta, zavladala je besposlica, pa se to odmah osjeti i na uslužnim djelatnostima, kakva je kod mene”.

Ipak, i pored cjelodnevnog rada, nađe se vremena i za druženje, sa dosta zanimljivim sadržajima, o čemu kaže:

“Imam dobro društvo i svake subote se sastajemo na kotlićijadi, ja sam bio domaćin prošle subote i svaki puta se mijenjamo u ulozi domaćina, tako da nam to dobro dođe, jer ne govorimo o politici i poslu, već onim zabavnijim temama”, kaže naš sagovornik u nadi da će brojna kola koja svakodnevno prolaze magistralom pored njegovog “Ljiljana” ipak svartiti na “kozmetički tretman”./Š.G./

Vaš komentar na članak: