logcap

Turistička agencija LOGCAP Travel u Živinicama postigla je prošle godine pozitivne poslovne rezultate.Kako je  poznato  Agencija LOGCAP Travel vrši prodaju karata za letove svih svjetskih destinacija i posjeduje licence od svjetski poznatih firmi. Od maja prošle godine, uspostavom letova kompanije Wizz Air sa Aerodroma  Dubrave poslovi su još povećani, o čemu direktor živiničke agencije Edvin Selić kaže:

“S obzirom na teško ekonomsko stanje, uvođenje letova kompanije Wizair je jedna od rijetkih pozitivnih dešavanja u našem regionu. Letovi Wizaira za Bazel, Geteborg i Malme su značajno doprijeli poboljšanju veza između pomenutih evropskih gradova i našeg regiona, tako da je putnika sve više koji koriste avio saobraćaj. Veloiki broj naših građana rezerviše i kupuje karte kod nas u agenciji, jer na jednom mjestu dobiju potpunu uslugu. Cijene karata se kreću već od 19 Eura po smjeru, ukoliko se na vrijeme rezervišu, jer je poznato da u avio prevozu što se bliži vrijem leta na određenu destinaciju cijena karte se povećava, mada cijena još zavisi i od popunjenosti aviona”.

Već po tradiciji u Turističkoj agenciji Logcap mnogi naši građani na radu u bliskoistočnim zemljama imaju uhodan sistem rezervacije avio karata. Ono što je poremetilo plan rada je nedostatak snježnih padavina pa ovaj period školskih rasputa umjesto na planinama mnogi provode kod  svojih kuća.

“Zimski raspust polagano prolazi bez interesovanja za zimske sportove, što je i razumljivo jer čak i u Kranjskoj Gori nedsotaje snijega, tako da su otkazana mnoga putovanja. Ranijih godina, dok je bilo snijega, bilo je i mnogo aranžmana i turističkih putovanja na naše olimpjeske planine i na Vlašić. Zato sada u pripremi imamo ponude za ljetovanja na Jadranu i Turskoj, tako da mnogo očekujemo od naredne ljetne sezone”, kaže nam Selić.

U LOGCAP Travel agenciji i dalje nastavljaju uspješnu saradnju sa Transturistom iz Tuzle, gdje se mogu rezervisati autobusne karte za 23 grada u Njemačkoj, te Beč i Grac u Austriji, Zagreb i Pula u Hrvattskoj, kao i Beograd u susjednoj Srbiji./Š.G./

Na slici:Svakodnevne aktivnosti u Agenciji Logcap Travel Živinice

Vaš komentar na članak: