Turistička agencija LOGCAP travel Živinice sve uspješnije obavlja potrebne usuge prevoza za građane sa podučja općine Živinice, ali i šire, posebno od kada je avio kompanija Wizzair uvela letove sa Aerodroma Tuzla u obližnjim Dubravama.

U Wizzairu nastoje povećati broj letova, a time i prevesti više putnika. Trenutno se na godišnjem nivou preveze 153 hiljade putnika, a želja ove aviokompanije je da to bude i preko 250 hiljada. Koliko se pozitivnog dešava u TA LOGCAP travel nakon uvođenja letova ka Dubravama, saznajemo od diretkora Edvina Selića:

“Za naše građane koji žive i rade u inostranstvu mnogo znači uvođenje avio saobraćaja na našim prostorima, pa tako i za našu agenciju, koja pruža usluge sve većem broju građana. Mnogi sa područja općine, regije i šire koriste naše usluge, a nerjetko imamo korisnike aerodroma i iz zvorničkog, sarajevskog, zeničkog kraja i Doboja, tako da su naše usluge i cijene, a posebno blizina aerodroma u odnosu na ostale zračne luke u značajnoj prednosti”.

Otvaranje baze aviokompanije Wizzair u Tuzli aktuelna je tema i u Vladi TK, gdje je polovinom ovog mjeseca održan radni sastanak sa delegacijom mađarske aviokompanije „Wizzair”. Na osnovu dosadašnjih dobrih rezultata, želja je obostrana da se poveća broj letova prema postojećim i novim destinacijama.

“Uspostavljanje baze očekuje se polovinom naredne godine, čime bi se broj letova povećao sa sadašnji 13 na 21 let tokom sedmice. Podsjećam da tih sedmično 13 letova povezuju Dubrave sa Švedskom, Švicarskom, Njemačkom i Holandijom, odakle nam dolazi veliki broj naših građana, koji žive i rade u tim zemljama, a takođe i naši građani iz Živinica i regije idu u posjete svojoj rodbini na osnovu turističkih putovanja, što našoj agenciji omogućavi dalji razvoj i povećanje usluga građanima”, kaže Edvin Selić.

U Turističkoj agenciji LOGCAP travel još ističu da pružaju sve usluge prevoza i da je za jesen pripremljen aranžman za putovanja autobusima u evropske gradove, kao i program putovanja za cio svijet./Š.G./

Vaš komentar na članak: