Danas je ponovo počela sa radom Gradska pijaca, nakon što je prije 4 mjeseca Kantonalna uprava za inspekcijske poslove zapečatiula ovaj veliki tržni centar, zbog neispunjavanja minimalnih tehničkih uslova.
Borba pijačnih radnika je dugo trajala, ali se na kraju isplatila, mada je put bio dug. Podsjećamo da su tokom protesta pred zgradom općine Živinice proveli 47 dana i da su tada okrivljeni za narušavanje javnog reda i mira, za što ih je oko stotinu moralo platiti po 150 KM.

“To je bila naša borba za pravo na rad, mi ovdje radimo odmah poslije rata i jedini nam je to način egzistencije.Nakon 120 dana, konačno smo počelki raditi, nakon što smo ispunili minimalne tehničke uslove, a to znači vlasitim novceim i kreditnim zaduženjima napravili smo prodajne montažne objekte u vidu kioska, tako da smo dobili zeleno svjetlo da možemo raditi i ovo je za nas koji ovdje radimo veliki dan”, kažu nam pijačni radnici.

Vlastitim novcem izgrađeno je 106 montažnih objekata, čime su ispunili uslove koji su od njih traženi. Upornost i vjera u svoje mogućnosti, kažu, pobijedili su i sada se nadaju da više neće biti problema u svakodnevnom obavljanju njihovih poslova./Š.G./

Na slici: Jutrošnje pripremanje prodajnih objekata za dolazak prvih kupaca

Vaš komentar na članak: