igor

Igor Stjepanović je imao zanimljivu karijeru, nakon završetka osnovne škole u Živinicama i kao najboji matematičar srednje škole u Tuzli odlazi u Njemačku, gdje sa velikim uspjehom završava svoje školovanje, da bi studije nastavio u Australiji i u toj dalekoj zemlji završio je Fakultet kompjutrskih nauka. Igor Stjepnović je danas osnivač i vlasnik poznate kompanije “GIS People” iz Brizbejna, koja se bavi izradama mapa, bazama geografskih podataka, izrađivanjem softvera za navigaciju…

Otac Anto, bivši zaposleniku  RMU Đurđevik  i majka Ljuba iz Slavenove trgovine u Živinicama polagali su velike nade u talentovanog Igora i njihov san se ostvario.

“Potražnja za GIS servisima u Australiji počela je rasti, što sam vidio kao odličnu priliku za razvijanje biznisa. Nedugo zatim uposlio sam bivše kolege. Od početka, odnosno 2010. do danas, firma se toliko razvila, čak više nego što sam mogao i predvidjeti”, priča nam Stjepanović.

Njegova firma GIS People počela je nizati pobjede na mnogim takmičenjima, što je otvorilo vrata za saradnju s najvećim australskim firmama. Posao sa razvija i firma ide dalje, o čemu Igor kaže:

“Trenutno smo bazirani u Brisbanu na istočnoj obali Australije, međutim u planu je otvaranje novih ureda u ostalim glavnim gradovima širom Australije tokom 2014. i  2015. godine. Zapošljavamo tim visoko kvalifikovanih eksperta u našem domenu. U sklopu GIS People-a, takodje smo otvorili GIS College – trening u GIS-u, koji uključuje Google Earth trening. U Australiji, većina državnih institucija prelazi na korištenje Google Earth-a, i mi imamo ekskluzivne kontrakte sa dvije države u Australiji (New South Wales and Quensland) za trening”.

Mogućnosti za napredovanje i razvijanje biznisa su neograničene i iz godine u godinu posao se širi!

“Moj lično posao je da uspostavljam nove kontakte u Brisbane-u i šire, i otvaram nova tržista za kompaniju. Osim GIS People-a, ja sam direktor od dvije profesionalne asocijacije u Australiji: “International Map Industry Association (IMIA)” i “Spatial Industry Business Association (SIBA)”, kaže Igor./Š.G./

Vaš komentar na članak: