Ugovori o izgradnji novih dionica asfaltnih puteva na području općine Živinice, koji su potpisani između predstavnika općine Živinice i izvođača radova početkom ovog mjeseca, uspješno se realizuju. Kada uskoro budu završeni svi planirani putevi u nerazvijenim područjima, gdje se nalaze sela sa malim brojem stanovnika, sva mjesta na području općini Živinice biće povezana asfaltnim putevima.

Načelnik općine Živinice mr.Hasan Muratović redovno posjećuje sve putne dionice u izgradnji, pa je tako bilo i prilikom završetka puteva kroz Naseoke i Petroviće u Gornjim Živinicama:

“Ovo je ostvarenje sna mještana, posebno ovih u najudaljenijim mjestima naše općine, tako da imamo rješeno pitanje asfaltnih puteva od Džebara do Živinica. Tako stvaramo uslove da ljudi ostaju u svom zaviačaju, da se ne sele, jer sada imaju uslove za bolji život. Ovdje je važno istaći da nove puteve ne gradimo iz Budžeta općine, već je to pomoć nerazvijenim područjima iz fonda Vlade FBiH i mi smo zahvalni ministru prometa i komunikacija u Vladi FBiH Enveru Bijediću, koji nam je pružio punu podršku da izgradimo asfaltne puteve”, naglasio je Muratović.

U svim mjestima koja su ovih dana dobila asfaltnu povezanost sa svijetom vlada oduševljenje i zahvalni su svima koji su im pomogli da im se ostvari san, prije svih načelniku Muratoviću i federalnom ministru Bijediću./Š.G./

Vaš komentar na članak: