Novo: Do zaposlenja preko EPOHE

aga

Udruženje Euro pokret organizovanja humanih aktivnosti /EPOHA/ za kratko vrijeme postojanja postiže zapažene rezultate. Mada Udruženje postoji od 2006.godine, najnoviji projekti od prije 15 dana naišli su na odjek među potencijalnim članovima Udruženja, o čemu nešto više saznajemo od predsjednika Samida Đulovića:

“Radi se o dva veoma važna projekta” U ovo vrijeme kada je posao veoma teško pronaći pokušavamo dati šansu mladima. Tako 1.projekat je Program ferijalnog zapošljavanja studenata tokom raspusta /juni, juli i avgust/ i 2.projekat je Program zapošljavanja članova koji traže posao u struci-medicinari, njegovatelji, električari, bravari, varioci, vozači i sl. zanimanja. Naravno, riječ o zapošljavanju u BiH, ali i inostranstvu, posebno u Njemačkoj i Austriji”.

Ovi projekti zanimljivi su, ne samo za mlade koji su zaposleni, već i oni koji imaju zaposlenje, ali traže bolje zarade. Na pitanje, kako postati član Udruženja Euro pokret organizovanja humanih aktivnosti Tuzla, Đulović kaže:

“Može se vrlo lako postati našim članom, tako što se kandidati prijave na našu web stranicu www.b2b-epoha.com ili da dođu u kancelariju koja se nalazi u Dvorani Mejdan, ulaz kod tribine A. Članarina je simbolična i na mjesečnom nivou iznosi svega 1 KM, tj. 12 Km godišnje. Zato pozvivam sve koji imaju interesovanje za posao da se učlane kod nas. Imamo vrijedan tim stručnjaka koji aktivno rade na traženju poslova preko agencija u Njemačkoj i Austriji. Svakako, više informacija može se dobiti i preko e-mail adrese: info@b2b-epoha.com”.

Uz Samida Đulovića svakodnevno u kancelariji Mejdana dežuraju Sabahudin Poljić, voditelj projekta i Elvir Hasanović-prevodilac, od kojih saznajemo da Udruženje po potrebi organizuje kurseve njemačkog jezika, kako bi se kandidati za poslove u Njemačkoj i Austriji valjano pripremili.

Od kada je prije 15 dana počeo upisa članova, već se na spisku našlo preko stotinu novih mladih ljudi željnih zaposlenja. Svi na raspolaganju imaju akta Udruženja, među kojima i Statut, tako da se lakše mogu upoznatisa svojim pravima i obavezama. Osim iz Tuzle, članovi Udruženja mogu biti i mladi iz Živinica, Banovića, Kalesije, Lukavca…TK, BiH, pa i širih prostora./Š.G./

Na slici: Mladi i poduzetni kadrovi Udruženja EPOHA