Novo: Robna marka tepiha “Mamić-za ljepši dom”

Za dvadesetak godina rada porodična firma Mamić d.o.o. za proizvodnju, promet i usluge, export-import Živinice postigla je značajne rezultate u plasmanu tepiha, laminata i drugih kućnih potreba. Postignuti rezultati krunisani su proteklih dana od strane proizvođača tepiha, koji su u svoj proizvodni program uvrstili robnu marku “Mamić-za ljepši dom”.

Vlasnik i osnivač firme Nusret Mamić ističe da je put do ovog priznanja protkan ispravnim odnosom u cijelom lancu plasmana roba do krajnjeg kupca:

“Svih ovih godina, a od starta prije dvije decenije, te osnivanjem firme Mamić d.o.o prije 7 godina, odnos prema proizvođačima, od nabave do krajnjeg kupca bio je na zavidnom nivou, što je prepoznato na tržištu, ali i među proizvođačima, tako da danas imamo svoju robnu marku “Mamić-za ljepši dom”.

To nam omogućava dalje marketinške rezultate i povećanje prometa, pa smo u Malinama počeli gradnju novog poslovnog centra na prostoru od 1500 kvadratnih metara. Nadam se da ćemo naredne godine otvoriti za kupce naš novi objekat, gdje ćemo zaposliti 20 novih radnika i tako dati svoj doprinos zapošljavanju građana s područja naše općine”.

Osim prodajnog objekta kraj magistrale, preko puta Omege u Živinicama i Banovićima, izgrađen je novi prodajni objekat u Novom gradu, a dovršetkom prodajnog centra u Malinama zaokružiće se jedan uspješan period poslovnih rezultata.

Danas firma Mamić d.o.o ima širok izbor kvalitetnih roba, kao: laminati ekstra kvaliteta 12 mm, prekrivači za sećije u preko 40 dezena, kompleti za kupatila u raznim bojama, te velika ponuda tepiha po prvi puta na tržištu sa vlastitom markom “Mamić-za ljepši dom”./Š.G./