Dugo je trajao spor finansijske prirode između općine Živinice i JP Komunalno Živinice. Za komunalne usluge općina je dugovala oko 290 hiljada KM Komunalnom preduzeću, a stvoreni su uslovi da se taj problem trajno riješi.Općinaki načelnik Asim Aljić i direktor JP Komunalno potpisali su ugovor o razrješenju tog problema:

“Dogovorili smo da dug Komunalnom otplaćujemo u ratama, što je rezultat našeg obostrano uspješnog razgovora. Ostaje da se zahvalim radnicima Komunalnog koji su dugo trpili zbog našeg duga, tako da ćemo uskoro pristupiti otplaćivanju naših obaveza. Dugovanja se odnose na period od 2006.godine do danas, što je dug period i zato je naša obaveza veća da ispoštujemo svačiju potražnju”, rekao je općinski načelnik Asim Aljić.

Direktor JP Komunalno Sead Mujanović je zadovoljan što je konačno, nakon dužeg perioda, došlo na red plaćanje duga. Istakao je kako i Komunalno duguje velike novce tuzlanskom Vodovodu za plaćanje utroška vode, te predstoji da Komunalno i sa Vodovodom Tuzla napravi odgovarajući protokol za otplaćivanje svojih obaveza!

Ugovor između Komunalnog i općine Živinice će doprinijeti pružanju kvalitetnijih usluga za grad i bolje snabdijevanje vodom!/J.R./

Vaš komentar na članak: