Na svečan način danas je upriličeno otvranje novog Supermarketa firme ADEN u Đurđeviku. Na samom prostoru ispred objekta organizovana je prezentacija raznih proizvoda domaćih firmi, pa su tako posjetioci mogli konzumirati ponude sa roštilja, kafu sa džinovske džezve koja je obišla cio svijet, a potom je bilo raznih napitaka i poslastica.

Direktor firme ADEN Šefket Salihodžić ističe kako su organizaciju svečanosti upriličili za mještane Đurđevika i okoline, bez presjecanja vrpce, kitnjastih govora i ostalog što po nepisanom pravilu prati ovakve radne pobjede.

“Ovo je za nas veliki dan jer smo poslije mnogo napora uspjeli predati na upotrebu ovaj prelijepi objekat, jer su to mještani Đurđevika odavno zaslužili. U novom Supermarketu Đurđevik zaposlili smo 8 novih radnika sa biroa, u posljednjih mjesec dana ukupno 17, a želja nam je da iduće godine, umjesto sadašnjih 86 radnika, broj zaposlenih zaokružimo na stotinu”, kaže nam direktor Salihodžić.

Sreću da dobije posao imala je mlada Mevlija Korkutović, koja nam je o svom zaoposlenju kazala:

“Eto, imala sam sreće da zadovoljim tražene kriterije za prijem u ADEN i sretna sam što sam dobila posao. Ranije sam konkurisala na više mjesta na rad u školstvu pošto sam profesorica, ali nigdje nije bilo mjesta da se zaposlim, pa je zato moj dolazak u ADEN za mene i moju obitelj značajan. Mladima se kod nas rijetko kada pruža prilika da dobiju posao i eto, imala sam sreće, a ovo je dobro zato što živim u Đurđeviku i ne moram putovati”.

Tokom popodneva parking prostor i sam Supermarket Đurđevik zabilježili su veliku posjetu mještana i znatiželjnika iz okoline, tako da će prvi dan biti dobrog pazara, a nadamo se da će tako biti i narednih dana, mjeseci i godina./Š.G./

Na slici: Menadžment firme ADEN sa direktorm Salihodžićem

Vaš komentar na članak: