Poštovani sugrađani, želim Vas upoznati o mom problemu, a radi se o tome da posjedujem plac 1/1 koji se nalazi preko puta Prve osnovne Škole u Živinicama, tačnije, preko puta mesnice “Bajra”, na kojoj se nalazi porodična kuća stara oko 80 godina, za koju posjedujem validnu dokumentaciju kao i trgovinski objekat u kojem se nalazi trgovina mješovite robe koja takođe ima potrebnu dokumentaciju i koja radi neprekidno 19 godina. Tgovinski objekat ima izdato rješenje na dvije godine, ali kao što sam navela radi već skoro 20 godina.

Moj problem nastaje u aprilu 2016. godine, kada iz opštine Živinice od građevinskog inspektora dobijam rješenje da trgovinski objekat uklonim u roku od 15 dana. Uložila sam žalbu na to rješenje, međutim žalba je odbijena kao i sve naredne žalbe. Nakon toga pokrenuli smo tužbu protiv opštine Živinice, Kantonalnom sudu i čekamo ročište.

Međutim, u zadnjem rješenju koje smo dobili od inspekcije za građevinske poslove opštine Živinice navodi se da će oni 29.07.2016. godine (petak) u 08 sati izvršiti rušenje objekta, bez obzira što će tim činom tri osobe, koje su zaposlene u navedenoj trgovini, ostati bez posla.

Mislimo da se ovom problemu, uz svo uvažavanje načelnika i njegovih službi, provukao neki nedostatak, jer zadnjom izmjenom regulacionog plana ukinuto nam je pravo na gradnju na našem placu koji je 1/1 naše.

Nama je jasno da postojeća trgovina smeta budućoj raskrsnici, zato smo u žalbama tražili da nam se izda dozvola za gradnju drugog objekta na našoj parceli u koji bi se preselili odmah nakon izgradnje novog objekta, a postojeću trgovinu bi samovoljno uklonili.

Mi smo dostojanstveni građani i suporostavit ćemo se svim legalnim načinima da stopiramo rušenje objekta, jer činjenica je da nam se čini VELIKA NEPRAVDA!/Omeragić Rabija/

Vaš komentar na članak: