OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Užarsko-saračka obrtnička radnja Domaća radinost iz Priluka sve uspješnije obavlja svoju djelatnost proizvodnje užadi, konopaca, pletenica i užadske galanterije. U radionicama Domaće radinosti proizvodi se savremenim strojevima više od 30 vrsta užadi za sve namjene, prečnika do 40 mm.

Osim prirodnog kanapa, kupcima se nudi i širok izbor sintetičkih proizvoda-pletenica raznih promjera.
Stalnom dopunom asortimana osvojena je proizvodnja sportskih mreža za rukomet, nogomet, košarku, stoni tenis i druge sportove, kao i konopa za narodne sportove.

Vlasnik firme Salem Omerkić ističe da se asortiman proizvoda širi u skladu sa zahtjevima tržišta:

“Krenuli smo sa proizvodnjom klasičnih užadi i raznih konopaca, ali vremenom mijenjamo i dopunjujemo asortiman. Osim mreža za razne sportove, asortiman smo proširili na proizvodnju opreme za kućne ljubimce-pse, kojih je sve više. Tako radimo hamove, brnjice i povodke, koji su u posljednje vrijeme traženi, a i sami primjećujemo da sve više građana ima svoje kućne ljubimce. Što se tiče proizvodnje užadi, jedini smo u BiH, ali imamo veliku konkurenciju uvoznih užadi”, kaže Omerkić.

Užarsko-saračka obrtnička radnja Domaća radinost Priluk-Živinice nastojaće i ove godine povećati proizvodnju, kako bi zadovoljili potrebe domaćeg tržišta./Š.G./

Vaš komentar na članak: