Poduzetništvo: Glorius Home osvaja tržište zebra zavjesa

Među uspješnije živiničke firme svakako je i firma sa dugogodišnjim iskustvom u proizvodnji i prometu zebra zavjesa, a riječ je o kompaniji Glorious Home d.o.o. Živinice-poslovna zona Maline.

U ovoj uspješnoj firmi proizvode sve vrste sistema za zaštitu od sunca i život u kućama i stanovima čine ugodnim mjestom boravka. Glorisus Home na lokaciji u Malinama, u okviru svoje djelatnosti, proizvodi slijdeće sisteme zaštite od sunca:
-zebra /dan – noć/ zavjese,
-rolo zavjese,
-panel zavjese i
-trakaste zavjese.

O proizvodnji i prometu u prvih pet mjeseci ove godine direktor firme Glorius Home Sedin Muratović kaže:

“Sa zadovoljstvom ističem da smo sve više prisutni na tržištu Bosne i Hercegovine i susjedne Hrvatske. Ono što najviše proizvodimo iz našeg asortimana su zebra zavjese.Kao što sam rekao pokrivamo cijelo područje BiH, a izdvajam naše partner poslovnice Srebrenik, Sarajevo, Mostar, Zenica, Sanski Most, Bugojno, Prijedor, Livno i Kotor Varoš. Partnerske poslovnice imamo u Hrvatskoj, u Splitu i Makarskoj, gdje takođe prodajemo naše zavjese.Posebno ističem da smo mnogo traženi i na području opštine Živinice, što je i logično jer smo locirani na tom prostoru”.

Kada je riječ o kvalitetu, tu je firma Glorius Home bez premca, jer su prvi u BiH prepoznali savremena kretanja u proizvodnji i plasmanu zebra zavjesa.

“Repro materijali s kojim radimo su od poznatih turskih proizvođača, čiji je kvalitet bez premca u svijetu.Trudimo se da nabavljamo najkvalitetniji materijal koji trenutnoi postoji na tržištu i te firme s kojim sarađujemo posjeduju sve potrebne certifikate.

Zahvaljujući stalnom kvalitetu potražnja je u porastu, tako da povećavamo i broj zaposlenih. U posljednjih 30 dana zaposlili smo 4 nova radnika. Ovih dana stiže nova mašina, koju smo naručili iz Italije, što podrazumjeva prijem još tri nova radnika”, kaže nam direktor kompanije Glorious Home Sedin Muratović./Š.G./