Od 26. do 31.oktobra u posjeti živiničkom PREC-u nalazi se višečlana delegacija francuskog MFR, koji u prijateljskom duhu završavaju misiju u 2015.godini, ali saradnja se nastavlja i u narednom periodu.

Na poslovnom sastanku analizirane su aktivnosti tokom 2015. godine u udruženju PREC Živinice, bilo je riječi o provedenim aktivnostima i izložen je plan za naredni period. Udruženje koje već funkcioniše drugu godinu ima iza sebe zavidne rezultate. U narednom periodu glavni zadatak udruženja je inžinjering obuke potencijalnih klijenata u poljoprivrednoj sferi kao i u ruralnom turizmu.

Gosti iz Francuske su izrazili zadovoljstvo u saradnji između dva udruženja, svi učesnici sastanka su saglasni u jednom, da saradnja treba nastaviti. Danas smo se družili sa novim članovima PREC-a, drago im je što su naišli na razumjevanje kada je u pitanju kvalitetnija poljoprivredna proizvodnja.

Udruženje PREC će svojim članovim nastojati na raspolaganju pored edukacije i u drugim oblicima saradnje. Prec se posebno želi zahvaliti sekciji žena koje su u okviru udruženja izuzetno krativne, pa su tako danas prezentovale za vrijeme ručka domaće specijalitete našeg kraja, gdje su prisutni imali priliku uvjeriti se u kvalitet tradicionalne domaće bosanske kuhinje./Dr.S.Noćajević/

Vaš komentar na članak: