Iako je proteklo tek nepunih godinu dana od kada je obavljena prezentacija Projekta Poslovne zone Ciljuge, interesovanje poduzetnika za zakup prostora je nadmašilo očekivanja. Podsjećamo da se u Ciljugama poduzetnicima nudi 650 dunuma zemljišta, potrebna putna komunikacija, električna energija i druge pogodnosti.

Među prvima koji su se odvažili da zakopaju temelje poduzetništva je Bingo, koji je izgradio modernu farmu koka nosilja, proradio je i sportski aerodrom, a u toku su radovi na drugim poduzetničkim aktivnostima i sportskoj infrastrukturi.

Općinaski načelnik Živinica Asim Aljić danas je upriličio sastanak sa zainteresovanim poduzetnicima, da bi razriješio probleme imovinsko pravnih odnosa:

“Bilo je izvjesnih problema pravne prirode i to želimo otkloniti, kako bi sve bilo transparentno i po zakonu. Naše službe će pripremiti validne ugovore sa poduzetnicima koji su izrazili želju ili su već počeli gradnju svojih objekata na parcelama bivše vojne baze Komanči. Jedino još nisu razrješeni problemi Aero kluba i Sportskog streljačkog kluba Konjuh, koji ovdje adaptira prostor za svoju streljanu”, rekao je načelnik Asim Aljić.

Poduzetnici su zadovoljni postignutim dogovorom, kako bi bez pravnih zapreka nastavili svoj biznis. Na potezu Poslovne zone Ciljuge u dogledno vrijeme treba da se zaposli oko hiljadu radnika!/Š.G./

Vaš komentar na članak: