Omega i Beko – 15 godina uspješne saradnje

Dana 06.11.2015. godine, petak, Omega doo organizovala je svečanu press konferenciju povodom obilježavanja 15. godina uspješnog rada sa brendom Beko. Firma Omega d.o.o., koja je ekskluzivni zastupnik brendova Beko, Grundig i Blomberg za BiH, uspješno sarađuje sa grupacijom Arcelik, u čijem vlasništvu su pomenuti brendovi. U toku 2015 godine Omega je proširila svoju maloprodajnu mrežu, otvorivši 6 novih eklsuzivnih Beko shopova. Danas, Omega ima 25 eksluzivnih Beko shopova u svom vlasništvu. Omega je sa Beko brendom, i ove godine zadržala primat u prodaji u Bosni i Hercegovini.

Društvo Omega trenutno pripada grupi deset najvećih trgovačkih kuća u državi i vodeća je firma na tržištu bijele tehnike i elektronike sa preko 50% tržišnog učešća. Omega ima preko 300 domaćih kupaca bijele tehnike, elektronike, i preko 2000 kupaca za robe široke potrošnje širom Bosne i Hercegovine. Beko je prisutan putem firme Omega d.o.o. na BiH tržištu već 15 godina i do sada su ostvareni izuzetno dobri poslovni rezultati. Budući da je u Evropi jedan od top dva branda po tržišnom udjelu za bijelu tehniku, Beko je lider na tržištu frižidera, zamrzivača, mašina za veš i samostojećih štednjaka.

S obzirom da smo u ovoj godini kao primarni zadatak postavili sebi otvaranje novih Beko shopova kao i uređenje prostora postojećih Beko shopova, u rekordnom roku smo otvorili 6 Beko shopova: 2 u Sarajevu i po 1 u Banja luci, Gradišci,Brčkom i Goraždu. Pored novih, renoviralni smo dva postojeća shopa u Sarajevu. Osim novog koncepta uređenja, svim našim kupcima sada nudimo ljepši ugođaj kupovine kao i bolji asortimana. U ponudi ima preko 1000 različitih proizvoda. Pouzdanost, kvalitet u izradi, energetske učinkovitosti i velike vrijednosti, samo su neki od razloga koji su sve više i više presudni kod odabira Beko kućanskih aparata. Beko svake dvije godine na tržište lansira novitete. Beko se trenutno prodaje u preko 100 država a Beko proizvodi se koriste u milionima domaćinstava širom svijeta.

Beko je dobitnik nekoliko međunarodnih nagrada za kvalitet, inovativan dizajn, pouzdanost i za zelenu tehnologiju. Beko proizvodi su preporučeni od vodećih potrošačkih magazina na Evropskom tržištu, zahvaljujući svojoj velikoj energetskoj učinkovitosti i visokim performansama, što je uzrokovalo da budu dio “Best Buy” kategorije proizvoda. Svi Beko proizvodi zadovoljavaju uslove o očuvanju životne sredine i proizvedeni su u skladu sa ISO 4001 standardom. Beko je dobitnik nekoliko međunarodnih nagrada za kvalitet, inovativan dizajn, pouzdanost i za zelenu tehnologiju kao što su: Energy Saving Trust, Stiftung Warentest (StiWa), Plus X, iF Design i Red Dot Design nagrade. Beko proizvodi su preporučeni od vodećih potrošačkih magazina na Evropskom tržištu, zahvaljujući svojoj velikoj energetskoj učinkovitosti i visokim performansama, što je uzrokovalo da budu dio “Best Buy” kategorije proizvoda. U 2011, kao rezultat ATLETE (Appliance Testing for Energy Label Evaluation), projekat proveden od strane CECED (European Committee of Domestic Equipment Manufactureres) zajedno sa komisijom EU, Beko postaje jedan od rijetkih brandova koji su certificirani kao nositelj potpuno tačnih informacija u kategoriji Evropskog načina utroška energije. Beko proizvodi su preporučeni od strane vodećih potrošačkih magazina na Evropskom tržištu zahvaljujući svom visokom energetskom učinku i visokim performansama.Osim Beko proizvoda u Beko shopu se mogu naći i GRUNDIG proizvodi koji su svakako svima već dobro poznati, a polako se ovaj brand ponovo vraća i u našu zemlju sa sve većom ponudom televizora i elektronike. Što se tiče planova za budućnost, nastojat ćemo opravdati povjerenje svih naših kupaca i dalje biti lideri u ponudi kućanskih aparata./Posted in Novosti By Omega/