PREC Živinice: Poziv na radionicu agroturizma

Udruženje porodica Porodični ruralni edukativni centar PREC Živinice poziva članove Udruženja kao i zainteresovane osobe koje žele da više saznaju o agroturizmu da prisustvuju radionici na temu „Turistički potencijali TK/ općine Živinice u razvoju agroturizma“ koja će se održati u petak, 11.8.2017.godine sa početkom od 18 :30 h u prostoijama Udruženja PREC, stara osnovna škola MZ Gračanica.

Radionicu će voditi Merima Aljić, doktorantica univerziteta Vitez na odsjeku Turizam i hotelijerstvo.

Ovo je prva od nekoliko planiranih radionica na temu agroturizma koje će održati Udruženje porodica PREC Živinice za članove i osobe koje ova grana turizma zanima. Na ovaj način članovi će se dodatno pripremiti i ići ka profesionalizaciji dočeka na svom imanju, i razmišljati ka pokretanju ove vrste turizma. Stečena znanja će im poslužiti te praktično će primjenti i prilikom dočeka u njihovim domaćinstvima studenata i odraslih MFR Chatte i MFR La Palma u septembru i oktobru 2017. godine.

Agroturizam je posebni oblik zelenog turizma, to se naročito odnosi na poljoprivrednike koji razvijaju turističku ponudu na svom imanju, da kao dodatnu aktivnost pokrenu doček u domaćinstvu, kako bi obezbijedili dodatno primanje i dodali dodatnu vrijednost svojim proizvodima i dio ponudili klijentima koji dolaze kod njih itd. U manjem obimu to mogu biti i osobe koje žive na ruralnom poručju a ne bave se poljoprivredom.

Ukoliko želite da saznate više o radionici ili o Udruženju PREC Živinice, možete nas kontaktirati na broj mob: 062/894-781 ili putem e-maila: prec.zivinice@gmail.com./Jasmina Maslić/