Obilježavanje 21.decembra, Dana rudara u ZD RMU Đurđevik tradicionalno počinje organizovanjem svečanih zborova rudara po smjenama na oba lokaliteta (Đurđevik-Višća), koji će se održati od 15. do 18.12.2014.god.

Predsjednik SSO ZD RMU Đurđevik Samid Butković, dipl.inž.rudarstva kazao nam je da će i ove godine u sklopu obilježavanja Dana rudara članovi Sindikata obići porodice poginulih boraca, rudara kojima će uručiti prikladne pakete, a na spomen obilježja biće položeno cvijeće. Minutom šutnje odat će se počast svim poginulim rudarima.

Bolja oprema za bolje rezultate

Prijem penzionisanih rudara održat će se 18. decembra u direkciji Društva, a svečana sjednica 19. decembra, također u direkciji Društva, uz prisustvo rudara, članova Sindikata, te Nadzornog odbora, nadzorno tehničkog osoblja i gostiju.

„Od vladajućeg društva u narednom periodu očekujemo podršku u vidu nabavke nove opreme za površinsku eksploataciju (bagera, damper kamiona i pomoćne mehanizacije), te investiciona ulaganje u otvaranje nove jame. Također očekujemo saglasnost za prijem novih radnika u proizvodnji, kako bi se popunila radna mjesta po važećoj sistematizaciji“, kazao nam je Butković čestitajući svim rudarima u BiH 21. decembar -Dan rudara./M.Č./

Vaš komentar na članak: