U organizaciji novine “Glas TK“ u motelu “Rudar“ u Tuzli uz prisustvo ministara u Vladi TK, te brojnih čelnika iz oblasti privrede Tuzlanskog kantona dodjeljena su priznanja “Lider biznisa 2015”.

Ova priznanja su dodjeljena najuspješnijim privrednicima iz oblasti građevinarstva i proizvodnje, uslužnih djelatnosti i prehrambene industrije. Riječ je o izboru preduzeća koja su u novinama predstavljena u okviru projekta “Uspješni poduzetnici”, a koji je realizovan sa Vladom Tuzlanskog kantona. Stručni žiri u konkurenciji od oko 40 preduzeća odabrao je lidere one koji su svojim radom i asortimanom proizvoda zaplijenili pažnju tržišta i dali doprinos privrednom razvoju kantona.

Projekat “Predstavljanje uspješnih poduzetnika” je podrška kompaniji “Kupujmo domaće” i projektu “Prepoznaj svoje, budi ponosan – Made in BiH”.

Priznanja “Lider biznisa 2015” dobitnicima uručio je ministar u Ministarstvu razvoja i poduzetništva u Vladi Tuzlanskog kantona Nermin Hodžić. Prema ocjeni stručnog žirija u saradnji sa Turističkom zajednicom TK ove godine priznanje Turistička zvijezda dodijeljena je i za preduzeća odnosno institucije koje su dale najveći doprinos razvoju turizma TK u 2015. godini. Među njima su: Međunarodni aerodrom Tuzla, JP Pannonica Tuzla i Općina Banovići.

Za lidere biznisa presudili su brojni faktori, kao što je doprinos navim zapošljavanjima, investicijama, ali i ekonomskom razvoju i stabilzaciji kantona. Da su odabrani privrednici zaista lideri u oblasti biznisa potvrđuje i sam čin dodjele priznanja. Priznanja “Lider biznisa 2015” su dobili: Zaharex d.o.o. Srebrenik, Luciana d.o.o, Džeko Comerc, Intral BH, RMU Banovići, Voker d.o.o., BP Šabanović, ISO Wood, Termoplast, Zovko, Pivara Tuzla, Bimal dd Brčko, Coli Company, Voćar Gornji Rahić, Madi Tešanj i Gakom Gračanica./Duška Rebić/

Vaš komentar na članak: