Za novog v.d.direktora Konjuha postavljen je dipl.inž.šumarstva Binasir Kadrić, sa 29 godina radnog staža provedenog uglavnom u ovoj živiničkioj firmi, na raznim poslovima: od sektora nabave i prodaje, do direktora Fabrik elemenata i tehnički direktor Konjuha u prošlom mandatu.

Obećao je pred start sa rukovodne funkcije firme koja posljednjih godina traži put spasa, da će poštovati akta preduzeća-Statut i zakone, te da će akcenat dati na proizvodnju.

“Cilj mi je da probleme rješavamo unutar preduzeća, a na na ulici ili pred zgradama raznih vlada. Ostalo je u Konjuhu još uvijek dovoljno kapaciteta i kadrova, ne manjka ni motiva da stvorimo uslove i izborimo svoje mjesto pod suncem”, ističe Kadrić.

Na spisku zaposlenika Konjuha danas se nalazui 292 radnika, a u proizvodnju je angažovano 120. Šta trenutno Konjuh proizvodi?- pitamo direktora Kadrića:

“Nastojimo vratiti povjerenje kupaca, jer saznanja sa tržišta nam govore da je potražnja velika zbog poznatog kvaliteta proizvoda i tradicije od 130 godina. Trenutno imamo naloge za proizvodnju stolova, stolica i otpresaka. Posebna je potražnja za otprescima i rezanom građamo, mada mi akcenat dajemo na maksimalnu finalizaciju. Za kupce iz Albanije ovih dana proizveli smo 1100 školskih klupa i 500 klupa, dakle školskog namještaja, pa je ovo poziv i našim školama da obnove svoj namještaj našim proizvodima”, istakao je Binasir Kadrić.

Kao jedan od strateških ciljeva Konjuha svakako je prodaja većinskog paketa dionica. Nedavno su u KOnjuhu bili predsatvnici jedne iračke firme sa sjedištem u Maleziji, koja je zainteresovana za Konjuh. Nakon ovog pripremnog sastanka polovinom mjeseca dogovoren je novi susret sa konkretnim prijedlozima i mogućnostima prodaje većinskog paketa dionica, što bi bio znak da bi ova, nekada poznata firma mogla stati na “zelenu granu”./Š.G./

Vaš komentar na članak: