href="http://www.zivinice.ba/wp-content/uploads/2016/10/aa21.bmp">

Kako je ranije najavljeno, sinoć je sa Međunarodnog aerodroma Tuzla krenuo prvi let na liniji za London. Avion kompanije Wizz Air koji je na Aerodrom u Tuzli sletio nešto prije 18 sati i dovezao blizu stotinjak putnika, nepuni sat poslije poletio za London sa blizu 120 putnika.

– Izuzetno smo zadovoljni što je krenula linija za London. Za ovaj let, obzirom da se radi o niskobudžetskoj komapiniji, vlada veliko interesovanje ne samo putnika iz Tuzlanskog kantona, već iz cijele BiH, ali i iz pograničnih dijelova Srbije i Hrvatske. Avion slijeće na londonski aerodrom Luton već oko 21,15 sati što je, zaista, velika pogodnost za sve koji žele putovati u Englesku”, kazao nam je Enver Jukanović zamjenik direktora Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Jukanović očekuje da će linija za London, slično drugim evropskim destinacijama sa kojih lete avioni za Tuzlu i obratno, avio kompaniji Wizz Air biti isplativ. Iako je želja građana BiH da posjete Englesku znatno limitirana činjenicom da im je za odlazak u ovu državu potrebna viza, prema prvim pokazateljima postoji veliko interesovanje putnika za novootvorenu avionsku liniju iz Tuzle za London./Eldar Ibrišimović/

Vaš komentar na članak: