Nakon uspješnog uzgoja i plasmana raznih povrtlarskih kultura i cvijeća, firma Radom u budućnost doo Živinice uspješno je okončala još jednu agro aktivnost na savremen način. U vlastitom stakleniku za 15 dana obavljena je sadnja i distribucija sadnica kornišona.

“Zadovoljni smo obavljenim poslom, sadnjom 100 hiljada rasade krastavca kornišona. Od tih 100 hiljada rasade za vlastite potrebe sam ostavio 21 hiljadu sadnica, dok je ostalo isporučeno firmi AM-Đogić za kooperante. Ove godine povećao sam površine koje želim zasaditi kornišonima. Poršle godine sam imao 5 dunuma, a ovoga puta sve pripreme sam obavio za sadnju 7 dunuma krastavca kornišona. I ovoga puta prodaja je ugovorena, tako da sa plasmanom neću imati problema”, kaže direktor firme Radom u budućnost Edison Edo Adrović.

Zahvaljujući ulaganjima u savremenu opremu, prije svega moderan staklenik po svim propisima, proizveden je kvalitetan rasad kornišona i čim dozvole vremenski uslovi pristupiće se sadnji na površini od 7 dunuma./Š.G./

Vaš komentar na članak: