Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona obavještava sve zainteresovane kompanije da će se 08. i 09. decembra 2016. godine u Hotelu Palisad na Zlatiboru, Srbija održati Regionalna konferencija o porodičnom poduzetništvu u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Konferencija se organizuje pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije i Ministarstva privrede Republike Srbije, a neki od ciljeva konferencije su: potaknuti dijalog svih relevantnih subjekata u društvu – poduzetnika, predstavnika vlade, finansijskih institucija, privrednih asocijacija, stranih i domaćih kompanija i nevladinog sektora, o kreiranju povoljnog poslovnog ambijenta za osnivanje i razvoj porodičnih preduzeća, uvođenje znanja iz područja poduzetništva u obrazovni sistem, veće učešće poduzetnika u procesima ekonomskog odlučivanja te pomoć umrežavanju poduzetnika iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.
Konferenciji će, između ostalih, prisustvovati vlasnici i predstavnici porodičnih preduzeća iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, što će biti prilika za razmjenu iskustava o generacijskom transferu i efikasnom uspostavljanju upravljačke strukture u porodičnom preduzeću.
Za više informacija možete kontaktirati organizatora konferencije Centar Spektar Beograd, telefon +381 11 36 22 407, +381 64 11 91 781, e-mail spektarcentar@gmail.com. Kontakt osoba je gđa Ana Jovanović./Odjeljenje za informisanje Vlade TK/

Vaš komentar na članak: