tv

Od ponedjeljka, 3.marta RTV Živinice postaće članica programa “MojaTV”, iz sastava BH Telekoma. MojaTV je platforma koja koristi najmodernije tehnologije isporuke video sadržaja na dokazanoj i provjerenoj DSL infrastrukturi. MojaTV će uključuje preko 100 TV kanala, brojne radio stanice, te veliki broj video naslova za naručivanje po želji.

Tim povodom danas su općinski načelnik mr.Hasan Muratović i predsjedavajući Općinskog vijeća Živinice Esed Zenunović bili u radnoj posjeti RTV Živinice, gdje  su razgovarali sa menadžmentom ove medijeske kuće i obećali podršku u okviru svojih ovlaštenja.

Direktor RTV Živinice Selmir Šljivić povodom skorog početka emitovanja programa na MojaTV rekao nam je:

“Poznato je da MojaTV ima najveću ponudu kanala i da nam se ispunila želja što ćemo i mi biti na tako dugom spisku RTV kuća, pa ćemo od ponedjeljka moći gledati RTV Živinice širom BiH. Našli smo svoj interes, a takođe i BH Telekom, koji nam je ugradio odgovarajuće uređaje za transmisju signala i poseban optički vod. Ovaj projekat koštao je oko 30 hiljada KM i  to je ulog BH Telekoma, a po Ugovoru na nekomercijalnoj osnovi.Na nama je sada nova obaveza na povećanju vlastitog programa, kako bi iskoristili tako veliku priliku. Naš program umjesto dosadašnjih 7 sata trajaće dva sata više, od 14 do 23 sata svaki dan. Radićemo sa istim brojem zaposlenika, uslove smo poboljšali nabavkom novog vozila Focus, što je bitno u našem poslu”.

Glavna i odgovorna urednica RTV Živinice Samka Avdagić nije krila zadovoljstvo zbog ulaska u krug velikog broja BH medijskih kuća:

“To je za nas nova obaveza i nastojaćemo poboljašati program novim sadržajima, imamo ugovore o poslovnoj saradnji sa određenim agencijama, kao što je Fena, pa ćemo i sa te strane nastojati biti aktuelni. Pored redovnih emisjia iz poljoprivrede, sporta, turizma, poduzetništva, omladinskog programa Spektar, uvodimo još niz drugih sadržaja kojima ćemo naš program načiniti zanimljivijim”.

RTV Živincie ide dalje i već do maja naredne godine u obavezi je završiti proces digitalizacije, kako bi gledaocima omogućili još kvalitetnije praćenje programa.

“Koristrim priliku da se zahvalim našim vjernim gledaocima, jer smo uvijek imali njihovu podršku i kada je u pitanju objektivno informisanje, uvijek smo nastojali da damo šansu i “drugoj strani”, tako da ćemo i dalje sa još više odgovornosti pratiti sva dešavanja, koja su od interesa za naše građeane”./Š.G./

Vaš komentar na članak: