Sarajevo, 7. april/ travanj 2017.– Trafostanica za srednjenaponsko i niskonaponsko postrojenje u sklopu Sisecam Soda Lukavac unaprijeđena je najsavremenijim rješenjima kompanije Schneider Electric.

Izvedeno rješenje, a radilo se o izgradnji nove trafostanice u okviru postojeće fabrike, pogodno je za industrijske trafostanice, napajanja i razvod električne energije, monitoring i upravljanje te efikasno korištenje energije i optimalno korištenje opreme kod svih kritičnih industrijskih procesa kod kojih su kontinuitet napajanja i rada postavljeni kao jedni od osnovnih zahtjeva sa strane krajnjeg korisnika.

U sklopu trafostanice iskorišten je niz SE rješenja među kojima treba izdvojiti srednjenaponsko postrojenje tipa MCSet s vakuumskim prekidačima, srednjenaponska automatska kompenzacija tipa CP253, energetski transformatori tipa Minera i niskonaponsko postrojenje kasetnog-izvlačivog tipa Okken.

Pod nadzorom i supervizijom Schneider Electric tima, ugradnju je izvršila kompanija Culon d.o.o. iz Tuzle, čiji su uposlenici stručno osposobljeni za ovakve vrste radova. Sama kompanija je ovlaštena od strane Schneider Electric za ovaj projekt.

Schneider Electric, globalni stručnjak za upravljanje energijom i automatizaciju, jedina je kompanija koja nudi kompletna rješenja za industrijske aplikacije, razvijena i proizvedena u pogonima Schneider Electric te ispitana, testirana i ugrađena u velikom broju kod najvećih industrijskih krajnjih korisnika u svijetu.
O kompaniji Schneider Electric
Schneider Electric globalni je stručnjak za upravljanje energijom i automatizaciju. S prihodom od približno 25 milijardi eura u 2016. godini, naših više od 160.000 zaposlenika opslužuje klijente u više od 100 zemalja, pomažući im da upravljaju svojom energijom na siguran, pouzdan, efikasan i održiv način. Od najjednostavnijih sklopki, do složenih operativnih sistema, naša tehnologija, softveri i usluge unapređuju način na koji korisnici upravljaju svojim poslovanjem. Naše povezane tehnologije preoblikuju industrije, transformiraju gradove i obogaćuju živote./Maja Hadžić/

Vaš komentar na članak: