rong>                                                                                                 

Schneider Electric, globalni specijalista za upravljanje energijom i automatizaciju, predstavio je uređaj NetBotz™ 250, za jednostavniju fizičku zaštitu podatkovnog centra. Novi, cjenovno pristupačan uređaj, omogućuje skalabilan pristup serverskim ormarima i pro-aktivan nadzor IT okruženja u stvarnom vremenu. Uređaj štiti opremu od fizičkih oštećenja, potencijalnih rizika okruženja, kao i ljudske pogreške – dakle, od svega što može poremetiti rad podatkovnog centra i smanjiti njegovu pouzdanost. NetBotz 250 može se koristiti na više načina, počevši od jednostavnog nadzora okruženja, nadzora pristupa serverskim ormarima ili u obje navedene svrhe kao kombinirana zaštita.

Smanjite poslovni rizik i trajanje zastoja

Niz naprednih funkcija i savremeno korisničko sučelje omogućavaju gotovo intuitivnu podršku NetzBotz senzora temperature i vlage, te omogućavaju instantnu adaptaciju. Istovremeno je omogućena detekcija tekućine, vibracija, kao i dima, čime se smanjuje mogućnost nastanka štetnih događaja, te se preveniraju ili skraćuju potencijalni zastoji u radu. NetBotz 250 je uskladiv s APC rješenjima za serverske ormare i rješenjem StruxureWare™ Data Center Expert. Uređaj NetBotz 250 bez problema se integrira u postojeće instalacije i na taj način olakšava implementaciju, konfiguriranje, upravljanje i zaštitu, odmah po instalaciji.

Kontrola pristupa serverskim ormarima dostupna je u dvije varijante, sa 125 kHz i 13.56 MHz frekvencijskim čitačem. Pristup ormaru sa serverima uređaj dopušta samo akreditiranim korisnicima, a može se konfigurirati i tako da šalje upozorenja IT osoblju u slučaju provale.

Integracijom uređaja NetBotz i rješenja StruxureWare Data Center Expert, povećava se efektnost rada podatkovnog centra na svim razinama. Omogućen je centralizirani nadzor nad fizičkom infrastrukturom i povezanim uređajima, čime se smanjuje potrošnja energije, produžuju razdoblja kontinuiranog rada, poboljšava planiranje radnih zadaća i postižu bolje performanse postrojenja.

„Sigurnost, pouzdanost i dostupnost imperativi su svake važne infrastrukture. Podatkovni centri su strateška imovina organizacije – oni moraju neprekidno raditi, kako bi se osigurao kontinuitet poslovanja. Tu vidimo promjenu pristupa – promjenu od reaktivnog prema pro-aktivnom nadzoru, kojem je cilj predvidjeti prijetnje i zaustaviti ih i prije nego što se dogode“, kaže Hajrudin Džananović, Sales Director IT Business, Schneider Electric Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina.

APC by Schneider Electric vodeća brend za integriranu IT infrastrukturu i softver. S portfeljem proizvoda koji pružaju pouzdano napajanje energijom IT i komunikacijskih sustava, APC donosi izvjesnost u umreženom svijetu. U saradnji s najvećom zajednicom partnera koji izrađuju specijalizirana rješenja za kućne i poslovne mreže, APC štiti informacije i podatke pojedincima i kompanijama.

NetBotz 250 je dostupan za prodaju. Više pojedinosti o proizvodu Schneider Electric APC NetBotz potražite na NetBotz.com.

O Schneider Electric

Schneider Electric globalni je stručnjak za upravljanje energijom i automatizaciju. S prihodom od približno 27 milijardi eura u 2015. godini, naših 160.000 zaposlenika opslužuje klijente u više od 100 zemalja, pomažući im da upravljaju svojom energijom na siguran, pouzdan, efektan i održiv način. Od najjednostavnijih sklopki do složenih operativnih sistema, naša tehnologija, softveri i usluge unapređuju način na koji korisnici upravljaju svojim poslovanjem. Naše povezane tehnologije preoblikuju industrije, transformiraju gradove i obogaćuju živote. U Schneider Electricu to zovemo Life is On./Maja Hadzija/

 

Vaš komentar na članak: