U Mjesnoj zajednici Šerići tokom ljeta završeni su radovi na gradnji trotoara, a potom je nastavljena gradnja i za područje Priluka. Inicijativu za gradnju trotoara pokrenuo je poslanik u Skuptštini Tuzlanskog kantona i predsjednik OS SBiH Živinice Asmir Hasić. Osim ove značajne investicije uspješno su završeni radovi na obnovi devastiranog dijela puta Suha-Ljubače, koji je od maja bio neprohodan.

“Gradnja trotoara je od velikog značaja za naše područje, posebno za bezbjednost pješaka.Ovdje je bilo do sada šest smrtnih slučajeva, jer se radi o veoma frekventnoj dionici i to je bila stalna opasnost za oko 700 učenika u Osnovnoj školi Šerići. Od Bučika do Omerkića u Priluku trotoar je ukupne dužine 3 km i time smo ovo područje učinili bezbjednim za djecu i ostale pješake”, rekao nam je poslanik Asmir Hasić.

Povodom uspješnog privođenja kraju gradnje trotoara i rekonsturkcije puta Suha-Ljubače, danas je ovo područje posjetio direktor Kantonalne direkcije cesta TK Fuad Imamović, koji nam je tom prilikom izjavio:

“Drago nam je da smo privreli kraju gradnju trotoara, a uskoro će na potezu kroz centralni dio MZ Šerići biti urađen i habajući sloj asfaltnog puta, tako da će to poprimiti jedan sasvim novi izgled. Osim trotoara urađena je i kompletna infrastruktura, takođe i kanalizacija, a za ovu investiciju izdvojili smo oko milion KM.Od značaja za stanovnike ovog kraja je i rekonstrukcija puta Suha-Ljubače, koji je kategorisan kao regionalni. Možemo slobodno reći da je 2014.godina bila uspješna za stanovnike ovog kraja”.

Prekategorizacija puta Ljubače-Suha

Put Ljubače-Suha odavno je bio enigma kada je riječ o vlasništvu i čija bi trebao biti briga prilikom održavanja. O tome je poslanik Asmir Hasić rekao:

“Taj dio puta podjednako pripada opštinama Tuzla i Živinice, tako da nismo imali pravog vlasnika koji bi se brinuo o njemu. Zato sam pokrenuo inicijativu da se prekategoroiše kao regionalni put i ta inicijativa je prihvaćena, tako da ubuduće neće biti problema, jer će se o njemu brinuti Kantonalna direkcija cesta TK”.

O značaju gradnje trotoara mještani Šerića su prezadovoljni i o tome kažu:

“Trotoar nam je od velikog značaja, jer smo dobili jednu sigurnost, a uz to ličimo na pravu varošicu. Osim djeca, sada su sigurniji i ostali pješaci, ali i vozači motornih vozila i svaka čast našem poslaniku Asmiru Hasiću što se izborio za ovo dobro djelo”, reče nam Safet Zenunović, zv.Čkalja.

Nevlus Hodžić je takođe zadovoljan i sretan što su Šerići dobili trotoar:

“Ovaj projekat je od velikog značaja za sve nas i općinu Živinice u cjelini. Školu u Šerićima pohađa veliki broj đaka, ne samo iz našeg mjesta, već i iz Suhe i Priluka, što je stvaralo velike gužve. Sada pješaci imaju svoj put, a vozači svoj, tako da niko nikome neće smetati. Još samo da se zahvalim našem poslaniku Asmiru Hasiću, koji mnogo čini za naš kraj”./Š.G./

Na slici: Inicijator za gradnju trotoara poslanik Asmir Hasić

Vaš komentar na članak: