SEZAM: Raznovrsna ponuda i u Živinicama

sezam

Svečanim otvaranjem adaptiranog prostora TC Omega u Živinicama od 17.januara, poznati lanac ugostiteljskih objekata SEZAM iz Tuzle stigao je i u Živinice. U ugodnom središnjem dijelu drugog sprata Omege, niz kvalitetnih ugostiteljskih ponuda, raznih jela i pića, stoje na usluzi brojnim posjetiocima, koji su odavno prepoznali kvalitet usluge i rado posjećuju i živinički SEZAM.

Vlasnik ugostiteljskog lanca SEZAM Zoran Čeleketić emotivno je vezan za Živinice i čim se ukazala prilika došao je. Odakle toliko emocija za naš grad?- upitali smo Čeleketića:

“Kada je riječ o ugostiteljstvu ističem da je sve krenulo sa muzikom, jer sam davne 1979.godine okupio uz sebe četvoricu muzičara i formirao grupu pod nazivom SEZAM-jednostavno po početnim slovima imena članova grupe.Naš bend je pratio mnoge poznate zvijezde narodne muzike i često smo nastupali u hotelu Konjuh u Živinicama. Od tih 80-ih godina prošlog vijeka mnogo lijepih uspomena me veže za Živinice i sretan sam što sam ponovo u ovom lijepom gradu, gdje imam mnogo prijatelja”.

SEZAM ima nekoliko ugostieljskih objekata u Tuzli, koji su stekli reputaciju najkvalitetnije i najugodnije ponude grada i Tuzlanskog kantona. Tu su restorani kod terena za tenis u Tuzli, picerija Citta Del Sale na korzou u Tuzli, takođe Pivnica i Ćevapčinica na Korzou, te TC Omega u Tuzli. Po uzoru na restoran u Tržnom centru Omega Tuzla sad se SEZAM našao  i  u Živinicama.

U ugostiteljsko-turističkim objektima SEZAM  nalazi se raznovrsna ponuda najkvalitetnijih jela sa roštilja, jela iz domaće kuhinje, pice  uz raznovrsne salate, te veliki izbor delikatesnih torti, kolača i sladoleda, kao i najkvalitetniji izbor kafa, svih bezalkoholnih i alkoholnih pića i koktela.

“Stalno radimo na unapređenju ponude, pratimo svjetske trendove, a po uzoru na postignuto u Omegi, ovu firmu ćemo i dalje pratiti i kako se Omega širi prema Sarajevu, tako ćemo je i mi pratiti sa svojim ugostiteljskim sadržajima. Pošto su naši objekti u Tuzli postali kultna mjesta, gdje savko može po nešto naći za sebe, tako isto, na osnovu početnih rezultata rada u Živinicama, dajemo doprinos poboljšanju ponude u ovom gradu”, kaže nam na kraju razgovora vlasnik firme SEZAM Zoran Čeleketić.

SEZAM je i u Živinicama uveo praksu kućne dostave raznih jela po želji naručilaca, tako da se preko telefonskih brojeva  061 783-959 i 061 793-426 mogu naručiti razna jela./Š.Gadžo/