Velike poplave koje su zadesile region i našu općinu nisu ostavile mnoge ljude ravnodušnim, da u ovim teškim vremenima pomognu unesrećene ljude, koji su pretrpjeli velike štete. Na području općine Živinice uništeno je 30 kuća, poplavljene su firme u industriskoj zoni Maline, a posebno težak udarac poplave su zadale našim poljoprivrednicima, čiji su usjevi preko noći uništeni.

Među onima koji su željeli pomoći su Mirsad i Elvis Adrović. Danas su na račun Crvenog križa općine Živinice uplatili  hiljadu KM. Mirsad živi i radi u Njemačkoj, a Elvisa poznajemo kao domaćina u kafeu Central. Međutim, zajedničko im je što su bliska familija i što su ovih dana registrovalil firmu DOO “Adrović 2014”, za trgovinu i usluge Export-Import Živinice.

Mirsad Adrović je na kratko došao u Živinice i o svom gestu kaže:

“Pratio sam šta se događa preko TV i portala našeg grada i zaista je bilo potresno kolike su razmjere tih poplava. Želio sam se u to uvjeriti na licu mjesta i pomoći u tako teškim okolnostima! Smatram to obavezom da svi koji smo u mogućnosti pomognemo, tako da sam odlučio sa svojim bratićem uplatiti novce na žiro račun Crvenog križa Živinice. Ovakve nevolje mogu svakoga pogoditi i zato trebamo pružiti pomoć ugroženim sugrađanima”.

Elvis Adrović je i do sada učestvoao u raznim humanitarnim akcijama, a današnja donacija je normalan slijed događaja:

“Posjetili smo Crveni križ Živinice, jer znamo da je to po tradiciji humanitarna organizacija koja djluje u okvirima svjetske organizacije, sa preko stogodišnjim postojanjem. Smatramo da je tako najbolje i da u Crvenom križu najbolje znaju kuda će usmjeriti pomoć koju građani uplaćuju,  kao pomoć postradalima. Želja nam je da se ljudi što prije oporave i vrate normalnom životu”.

U Crvenom križu Živinice dežurao je volonter, a bivši sekretar, Halid Aljić, koji se zahvalio donatorima:

“Crveni križ Živinica se odmah stavio na raspolaganje ugroženom stanovništvu i već prvog dana imali smo 150 volontera, koji su pružali pomoć ugroženim ljudima od poplava. Danas je počela nastava u školama  i imamo manje volontera, ali stižemo obaviti svoju zadaću. U svakom slučaju zahvalan sam današnjim donatorima Adrovićima i želja mi je da još bude ovako humanih ljdi, kako bi brže prevazišli nastalo stanje”.

Svi oni koji žele i imaju mogućnosti uplatiti pomoć za unesrećene preko Crvenog križa Živinice, mogu to učiniti na slijedeći broj žiro -računa: 132 110 030 9219416 NLB banka, ID broj: 4209466790002./Š.G./

Na slici: Donatori predali ček od hiljadu KM u Crveni križ Živinice

Vaš komentar na članak: