Centralni događaj u Bosni i Hercegovini danas je bila svečanost povodom otvranja novog Hotela President u obližnjoj Industrijskoj zoni Maline kod Živinica. Hotel je sa 5 zvjezdica, po čemu je prvi u Tuzlanskom kantonu i peti u Federaciji BiH.

Na svečanosti ispred Hotela Presiden govorili su izvršni direkltor za finasije firme Vega-Mix Samra Omić-Zoletić, direktor Hotela President Samir Omić, predsjednici općina Živinice i Tuzla Asim Aljić i Jasmin Imamović, te premijer u Vladi TK Bego Gutić.

Samra Omić je u svom svečanom obraćanju govorila o nastanku i razvoju firme Vega-Mix, koja je počela prije 20 godina sa pet radnika da bi danas ovdje, nakon otvaranja Hotela President, radilo oko 70 radnika:

“Firma Vega-Mix je osnovana marta 1996. godine pod nazivom „Ćopromet“ Priluk i tada je osnovna djelatnost preduzeća bila trgovina na veliko i malo. Od 1999. godine, pored trgovine i transporta, preduzeće se počinje baviti i proizvodnjom začina VEGAMIX – dodatka jelima sa sušenim povrćem, te 2004. godine mijenja naziv u VEGA-MIX d.o.o. Živinice. Centralne aktivnosti preduzeća danas predstavljaju proizvodnja i pakovanje začina VEGAMIX, te ekskluzivna distribucija soli za područje BiH od proizvođača Solane dd Tuzla. Za uspješan rad firma je više puta nagrađivana, a za začin VEGAMIX, kao potvrdu kvalitete i izvrsnosti proizvoda dobitnik je 13 zlatnih medalja za kvalitet sa domaćih i stranih sajmova”.

Zahvaljujući vosoko postavljenim standardima firma Vega-Mix je prerasla u respektabilnu kompaniju, koja bilježi stalni rast, o čemu je Samra Omić-Zoletić rekla:

“Ostvarili smo ciljeve razvoja i od 5 radnika u početku danas zapošljavamo 70 mladih i stručnih radnika. U Hotelu President zaposleno je 28 radnika. Sam Hotel Presidnt započeli smo graditi prije 4 godine, uz investiciju od 5 miliona KM, od čega je 60 odsto vlastito učešće, a ostalo su kreditna sredstva. Hotel je na izvanrednoj lokaciji, udaljen je od Živinica 5 km, a od Tuzle 10 km. Raspolaže sa 14 dvokrevetnih soba i jednim apartmanom, ima internet, klimatizaciju wellness centar, restoran sa 130 mjesta, salu za konferencije i seminare, vrhunsku kuhinju i ostale sadržaje”, rekla je Samra Omić Zoletić.

Direktor Hotela President Samir Omić se zahvalio prisutnima što su došli i uveličali svečanost, a zahvalio se i brojnim saradnicima i firmama na izgradnji ovog ugostiteljsko-turističkog objekta.

Bego Gutić: Motiv i podstrek za druge poduzetnike

Čestike vlasnicima Hotela President uputili su općinski načelnici Živinica i Tuzle, Asim Aljić i Jasmin Imamović, koji su se prilikom obraćanja malo”sporečkali” oko toga da li je President izgrađen na području tuzlanske ili živiničke općine, s obzirom da je na samoj graničnoj liniji!?

Premijer Vlade TK Bego Gutić je takođe čestitao porodici Omić na velikom poduhvatu i ujedno poklonu građanima BiH gradnjom novog Hotel President:

“Nadam se da će porodica Omić nastaviti uspješno kao i do sada, sa novim sadržajima. Očekujem da ovaj poduhvat, gradnja ovako značajnog ugostiteljsko turističkog objekta, bude motiv i podstrek i drugim poduzetnicima u ostvarivanju sličnih ideja, a Vlada TK uvijek će biti podrška takvim projektima. Čestitam i načelnicima općina Živinice i Tuzla-Aljiću i Imamoviću, s obzirom da ovaj Hotel podjednako pripada i jednoj i drugoj lokalnoj zajednici”, u šali je prokomentarisao premijer Gutić pripadnost objekta jednoj ili drugoj općini.

Simboličnim presjecanjem vrpce premijera u Vladi TK Bege Gutića, općinskih načelnika Aljića i Imamovića, te direktora kompanije Vega-Miks Ćazima Omića, svečano je otvoren novi Hotel President. Veliki broj posjetilaca bio je oduševljen ovim savremenim ugostiteljsko turističkim objektom, kakav je odavno nedostajao ovom kraju./Š.Gadžo/

Vaš komentar na članak: